- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ρεβεγιόν στα εστιατόρια
Στο ντεκόρ βάζουν τον τόνο της γιορτής, στα πιάτα και του πουλιού το γάλα!
Αθήρι
Ένας πανέμορφος, φινετσάτος χώρος κι ένας καταπληκτικός σεφ, ο Αλέξανδρος Καρδάσης, με αδυναμία στην ελληνική δημιουργική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Μενού και στα δύο ρεβεγιόν €38 το άτομο. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983.
Cosca
Ρεβεγιόν σαν να είσαι καλεσμένος σε σιτσιλιάνικη casa, και πιάτα ανάλογης νοστιμιάς. Πολλά Spritz για αρχή, πολύ ωραίες μουσικές, €42 παραμονή Χριστουγέννων, €48 παραμονή Πρωτοχρονιάς με έκπληξη για τον τυχερό της βασιλόπιτας. Πραμάντων 10, πλ. Ελπίδος, Κουκάκι, 210 9210229.
Baltazhar
Από τα πιο όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά της πόλης, σκέψου το και με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Ρεβεγιόν με πιάτα της γιορτής, μουσικές swing, jazz, funk, Χριστουγέννα €55, Πρωτοχρονιά €65. Τσόχα 27 & Βουρνάζου, 210 6441215.
Gaspar
Το hot meeting point των ΒΠ, με εντυπωσιακή διακόσμηση, πιάτα με διεθνείς γιορτινές γεύσεις αλλά και a la carte, live μπάντα για την παραμονή Χριστουγέννων €55 το άτομο, παραμονή Πρωτοχρονιάς €65 το άτομο. Δ. Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού, 210 6775011
Ροζαλία
Ανοιχτή κάθε μέρα μέχρι αργά με ωραία ελληνικά πιάτα, ανοιχτή και για τις δύο παραμονές για ρεβεγιόν στη στολισμένη αυλή της με ιδιαίτερα πιάτα, όπως αγριογούρουνο κυνήγι και γουρουνόπουλο σούβλας, πάντα σε πολύ καλές τιμές. Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302933.
Fuga
Γιορτή «παραμυθένια» με θέα τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και τη στολισμένη πόλη. Εξαιρετικό μενού πέντε πιάτων από το σεφ Θάνο Κουλτούκη – κόκορας με κάστανα και φουά γκρα, χοιρινό καρέ με κυδώνια σε κόκκινο κρασί, παραμονή Χριστουγέννων €49, Πρωτοχρονιάς €54. Κόκκαλη 1, κήπος Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979.
Βασίλαινας
Με νέο ντεκόρ που θυμίζει ελληνικό bistrot ή και μπακάλικο, πάντα με καταπληκτική κουζίνα. Και τα δύο ρεβεγιόν με €39 το άτομο, ανοιχτά και 25-26/12, 1/12 από το μεσημέρι για μεζεδάκια από €4-8 και ποτήρι κρασί από €3. Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457.
Κάππαρη
Και στα Πετράλωνα και στο Θησείο, με γεύσεις της γιορτής – αγριογούρουνο με κάστανα και αποξηραμένα φρούτα, από το σεφ Μανώλη Θλιβερό. Στο Θησείο μετά το δείπνο, δίπλα σου ακριβώς και το Kabar για ποτά, ωραία κοκτέιλ, μουσική από djs και γιορτινά events. Δωριέων 36, Πετράλωνα, 210 3450288/ Ακάμαντος 28, Θησείο, 210 3464285.
Safka
Ατμόσφαιρα από σκανδιναβικά Χριστούγεννα και ρεβεγιόν α λα Nordic που ξεκινάει με Glogi (ζεστό κρασί) και συνεχίζει με σπιτικά καπνισμένο σολομό, φουά γκρα, φιλέτο πάπιας και άλλα νόστιμα, €45 το άτομο. Μ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340.
Altamira
Γιορτάζουν και τις δύο παραμονές με το καθημερινό και εξαιρετικό πολυεθνικό τους μενού, τιμές a la carte και πλούσια εορταστικά πιάτα με εξωτικές αλλά και παραδοσιακές γεύσεις. Μαζί με τέλειες Margaritas, Moxitos, λαχταριστή σανγκρία και ζωντανή μουσική φτιάχνουν το ξεχωριστό, ταξιδιάρικο σκηνικό που θες αυτές τις μέρες. Περικλέους 28, Μαρούσι, 210 6128841/ Τσακάλωφ 36, Κολωνάκι,210 3614695
Καλλίστη Γεύσις
Kάνει γιορτές με πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας από τις σεφ Νίκη Τρέσσου και Ευδοκία Φυλακούρη. Τα εορταστικά menu Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι €40 το άτομο. Ασκληπιού 137, Αθήνα, 2106453179.
Mimaya
Γιορτάζει και φέτος τα Χριστούγεννα με τα μεσογειακά πιάτα του σεφ Μιχάλη Ηρωγλίδη. Θα γιορτάσετε με Christmas Menu 39 ευρώ/άτομο και Happy New Year's Menu 55 ευρώ /άτομο. Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850.
Pausa
Tην Τρίτη 24 Δεκεμβρίου το μενού και η διάθεσή του θα είναι άκρως Χριστουγεννιάτικη. Εκλεκτές γεύσεις , live μουσική, γιορτινή ατμόσφαιρα και ανεβασμένη διάθεση, υπό τις μουσικές του Ισπανού ερμηνευτή και της ορχήστρας του. Menu €58 το άτομο. Αγ. Κων/νου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 210 6180533.
Italian place
Σε μια υπέροχη γιορτινή & λαμπερή ατμόσφαιρα θα διασκεδάσουμε με τους HiRollers Boogie που θα παίζουν για εμάς μέχρι το πρωί σε ρυθμούς jazz, swing & rock n’roll! Με ένα μουσικό πρόγραμμα ειδικά εμπνευσμένο για τη βραδιά και ένα Πρωτοχρονιάτικο menu με €37 /άτομο το Italian Place θα μας χαρίσει μια βραδιά όλο λάμψη, κέφι & χορό. Βας. Γεωργίου – Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου,210 68 56 282
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.