- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Για όσους ψάχνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδέψουν το γιορτινό τραπέζι τους, το «ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΡΟΖΕ», με την πλούσια και έντονη γεύση φρέσκων κόκκινων φρούτων, είναι η καλύτερη πρόταση. Μαλακό και στρογγυλό στο στόμα, με έντονα φρουτώδη αρώματα φράουλας και βατόμουρου και γλυκά αρώματα μαρμελάδας φραγκοστάφυλλου, καραμέλας και βανίλιας, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Ξεχωρίζει για την ισορροπημένη οξύτητα του και την και την δροσερή βοτανική επίγευση μέντας που αφήνει στο τέλος.
Μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με την κλασσική γεμιστή γαλοπούλα, είτε με χοιρινό με δαμάσκηνα καθώς και με φίνα επιδόρπια με σοκολάτα ή κόκκινα φρούτα. Θα αναδείξει τα πιάτα σας σε απόλυτες γαστριμαργικές εμπειρίες.
Λίγα λόγια για την ιστορία του: το ‘’ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ» κουβαλάει μια μεγάλη οινική παράδοση. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογένειας Τσιλιλή, ανήκει στον ευρύτερο ιστορικό αμπελώνα των Μετεώρων. Η σπάνια σύσταση του εδάφους, σε συνδυασμό με το ιδανικό μικροκλίμα δίνουν εξαιρετικούς οίνους, με μοναδικό χαρακτήρα και εξαιρετικά υψηλή ποιότητα. Το 2012 o ροζέ οίνος ‘’ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ Λημνιώνα- Syrah 2011’’ πέτυχε μια μεγάλη διάκριση, όταν αναδείχθηκε ο μοναδικός ‘’ΜΕΓΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΟΙΝΟΣ’’ στην κατηγορία του, στον κορυφαίο, διεθνή διαγωνισμό, Concours Mondial de Bruxelles,το 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.