Θεματα

Tinos Food Paths, η γιορτή ξεκίνησε και φέτος στο νησί

Τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου μας οδηγούν για 5η χρονιά στη νοστιμιά του νησιού

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
food-anoigma.jpg

Το γαστρονομικό φεστιβάλ Tinos Food Paths συμβαίνει μέχρι τις 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου

Τα νησιά μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι οι άνθρωποι, οι ζωές και οι ιστορίες τους, οι δραστηριότητες της επιβίωσης, φυσικά και το φαγητό. Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα νησιά (κυρίως του Αιγαίου) έχουν ξεκινήσει ενέργειες που μας μαθαίνουν ή και μας  θυμίζουν τον αέναο αυτό κύκλο της ζωής. Γαστρονομικά, ωραία φεστιβάλ που μεταφέρουν στους επισκέπτες πολύτιμα στοιχεία για την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και φυσικά για αυτό που τα συνδέει όλα και όλους: το φαγητό. Ένα από τα πιο όμορφα, αγαπητά  και γνωστά φεστιβάλ είναι και το Tinos Food Paths που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες για 5η χρονιά στο νησί της Τήνου.

tinos-food-paths-2019-2.jpg

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Tinos Food Paths «μαγειρεύει» πολλές εκπλήξεις: γνωστούς σεφ (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Νίκος Κουκιάσας και ο Άρης Βεζενές) να μαγειρεύουν, αναμμένους φούρνους να σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να τις αφηγούνται. Aλλά και κορυφαίους bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δημιουργούν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και αυτή τη χρονιά το Tinos Food Path φιλοξενεί το 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide. Μαζί τους, όλες αυτές τις μέρες και οι εθελοντές, από τους επιχειρηματίες της ντόπιας εστίασης μέχρι τις γιαγιάδες και τις νοικοκυρές  κάθε χωριού,  που βοηθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της ενωμένης προσπάθειας και της προσφοράς χωρίς κέρδος.

tinos-food-paths-2019-14-s.jpg

Κεντρικός άξονας για φέτος θα είναι ένα βιωματικό οδοιπορικό, που θα ξεκινήσει από το χωριό Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού. Μια διαδρομή που ξεκινάει από το όμορφο χωριό (η Καλλονή προέρχεται από τη λέξη «κάλλος» που εσωκλείει μέσα της την έννοια της ομορφιάς, της καλοσύνης, της αρετής) και συνεχίζεται στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια. Μια διαδρομή δηλαδή που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον κύκλο της ζωή.

tinos-food-paths-2019-21.jpg

Είναι πολλά ακόμα τα νόστιμα που θα συμβούν μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου και όσοι βρίσκεστε αυτές τις μέρες στο νησί, αξίζει να τα ανακαλύψετε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ