- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tinos Food Paths, η γιορτή ξεκίνησε και φέτος στο νησί
Τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου μας οδηγούν για 5η χρονιά στη νοστιμιά του νησιού
Το γαστρονομικό φεστιβάλ Tinos Food Paths συμβαίνει μέχρι τις 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου
Τα νησιά μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Είναι οι άνθρωποι, οι ζωές και οι ιστορίες τους, οι δραστηριότητες της επιβίωσης, φυσικά και το φαγητό. Τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα νησιά (κυρίως του Αιγαίου) έχουν ξεκινήσει ενέργειες που μας μαθαίνουν ή και μας θυμίζουν τον αέναο αυτό κύκλο της ζωής. Γαστρονομικά, ωραία φεστιβάλ που μεταφέρουν στους επισκέπτες πολύτιμα στοιχεία για την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και φυσικά για αυτό που τα συνδέει όλα και όλους: το φαγητό. Ένα από τα πιο όμορφα, αγαπητά και γνωστά φεστιβάλ είναι και το Tinos Food Paths που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες για 5η χρονιά στο νησί της Τήνου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Tinos Food Paths «μαγειρεύει» πολλές εκπλήξεις: γνωστούς σεφ (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Νίκος Κουκιάσας και ο Άρης Βεζενές) να μαγειρεύουν, αναμμένους φούρνους να σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν να τις αφηγούνται. Aλλά και κορυφαίους bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δημιουργούν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και αυτή τη χρονιά το Tinos Food Path φιλοξενεί το 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide. Μαζί τους, όλες αυτές τις μέρες και οι εθελοντές, από τους επιχειρηματίες της ντόπιας εστίασης μέχρι τις γιαγιάδες και τις νοικοκυρές κάθε χωριού, που βοηθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της ενωμένης προσπάθειας και της προσφοράς χωρίς κέρδος.
Κεντρικός άξονας για φέτος θα είναι ένα βιωματικό οδοιπορικό, που θα ξεκινήσει από το χωριό Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού. Μια διαδρομή που ξεκινάει από το όμορφο χωριό (η Καλλονή προέρχεται από τη λέξη «κάλλος» που εσωκλείει μέσα της την έννοια της ομορφιάς, της καλοσύνης, της αρετής) και συνεχίζεται στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια. Μια διαδρομή δηλαδή που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον κύκλο της ζωή.
Είναι πολλά ακόμα τα νόστιμα που θα συμβούν μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου και όσοι βρίσκεστε αυτές τις μέρες στο νησί, αξίζει να τα ανακαλύψετε. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.