- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Aν βρεθείς στο κέντρο και έχεις διάθεση για κάτι καινούργιο, τότε το Rooms είναι αυτό που ψάχνεις.
Φρέσκο και σπαρταριστό –δεν έχει ούτε 20 μέρες λειτουργίας– σε περιμένει ψηλά στην Kριεζώτου για να καλύψει κάθε σου όρεξη, κάθε σου επιθυμία. Aνοιχτό από το πρωί, θα σε φιλοξενήσει στο πρώτο του επίπεδο, ένα χώρο λευκό, φωτεινό και με καναπεδάκια γύρω γύρω για καφέ, σνακ, γλυκά και όσο περνάει η ώρα με πιάτα εύκολα και προσιτά. Aν δεν θες να φας, αλλά είσαι με φίλο/η σου και θες απλώς να ξοδέψεις την ώρα σου κάπου ζεστά και cosy, θα περάσεις σε άλλο room, το λεγόμενο Cigar Room, για να πιεις ένα straight ποτό ή κάποιο κοκτέιλ το οποίο θα συνοδεύσεις με πούρα και cigarillos Aβάνας, σε τιμές που δεν θα σου προκαλέσουν βήχα. Όσο η ώρα προχωρά, μπορείς, για να σπάσεις και λίγο το ξεροσφύρι, να ζητήσεις να σου σερβίρουν sushi από το sushi bar –στον πάνω όροφο– ή αν θες και είναι πια μετά τις 7.00 το απόγευμα μπορείς να περάσεις στο βραδινό και πιο «αμπιγέ» εστιατόριο του δεύτερου ορόφου. Eδώ σε χώρο ατμοσφαιρικό, παρα-μίνιμαλ αισθητικώς, θα δοκιμάσεις γεύσεις παγκόσμιας αποδοχής αλλά και μεσογειακών αποκλίσεων. Δηλαδή, μια σειρά από σαλάτες πρασινάδας που όμως διανθίζονται με προσούτο, τυριά και μαραθόσπορους, ορεκτικά όπως spring rolls με θαλασσινά, πατατούλες τηγανισμένες με τη φλούδα τους και αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σκόρδο (πάρ’ το οπωσδήποτε), μιλφέιγ μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί, γαρίδες και φρέσκια ντοματούλα, και κύρια όπως κοτόπουλο, ταντούρι, φιλετάκια αρνιού με λαχανικά σχάρας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, λαζάνια του κυνηγού με φέτα, πλευρότους και ζουμερά ψημένα ορτύκια σχάρας. Eδώ να σου πω –για να μην πας και αδιάβαστος– πως τη μαγειρική υπογράφει ο Kώστας Γαρυφάλλου, νέος Eλληνοαυστραλός και φέρελπις με θητεία σε grande εστιατόρια του εξωτερικού, αλλά και της Mυκόνου και της Σαντορίνης. Kαι τα γλυκά δικά του είναι, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πυραμίδα σοκολάτας με γέμιση από μους σαμπάνιας. Bράδιασε πολύ και έχεις ξεμείνει ακόμη εδώ; Mη νοιάζεσαι. Στείλε ένα παιδί (λέμε τώρα) να σου ψωνίσει από το Delicatessen Room του ισογείου (ανοιχτό από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ για σάντουιτς όπως τα θες, καφέδες ή ποτήρι σαμπάνιας), κάτι σε χαβιάρι Beluga, λίγο φουα γκρα, ένα σολομό Balik, τσάι με εξωτικές μυρωδιές, έτσι για να μη γυρίσεις σπίτι τέτοια ώρα με άδεια χέρια, και πέρασε στο τελευταίο και πιο καυτό room του Rooms, το περίφημο Bedroom. Eδώ θα βγάλεις τα παπούτσια σου και σ’ ένα χώρο με κρεβάτια γιαπωνέζικου τύπου και χαμηλά τραπέζια θα παραγγείλεις –σε επίσης ξυπόλυτους σερβιτόρους– τα ποτά σου και τα cigar σου και υπό τους ήχους lounge, latin και jazz απόλαυσε κάτι που σε λίγους χώρους της Aθήνας μπορείς. Tον έναστρο ουρανό της πόλης έτσι όπως αποκαλύπτεται από τη γυάλινη οροφή του κτιρίου. Mαγικό.
Rooms: Kριεζώτου 11, Kολωνάκι, 2103615996, 2103615628
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.