Αυτό το φαγητό έρχεται από τα βάθη της Ινδίας και μου το έμαθε ένας φίλος μου σεφ που αγαπάει τα καυτερά. Όσοι αγαπάτε τις γρήγορες συνταγές θα τη λατρέψετε.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μεγάλα παξιμάδια (ολόκληρα)
2 παξιμάδια (σπασμένα)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πουμαρό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο των 80 γραμμαρίων
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κάρι σε σκόνη
φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα τέσσερα μεγάλα παξιμάδια. Ρίχνουμε πάνω τους ελαιόλαδο για να μαλακώσουν και τα αφήνουμε. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το καυτερό κάρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και προσθέτουμε τον τόνο. Αφήνουμε για άλλες δύο βράσεις και ρίχνουμε τα σπασμένα παξιμάδια, ανακατεύουμε και μόλις τραβήξουν τα πολλά ζουμιά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μεγάλα παξιμάδια και προσθέτουμε για το τελείωμα θρυμματισμένη φέτα (αν θέλουμε). Έτοιμο και καυτερό να σας ταξιδέψει στην Ινδία.
* Τip1: Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε αντί για καυτερό κάρι να βάλετε το απλό θα μυρίσει ακριβώς το ίδιο.
Tip2: Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.