Θεματα

Μπορείς να φέρεις το Λονδίνο στην Αθήνα; Μπορείς!

Οι pubs, το τσάι και τα fish and chips. Είναι όλα εδώ!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
london.gif

Το Λονδίνο. Μία από τις πιο μαγικές πόλεις του κόσμου, με εκατομμύρια ανθρώπους να πηγαινοέρχονται στους πολύχρωμους δρόμους του όλες τις ώρες και παντός καιρού. Κάθε γωνία είναι διαφορετική από την προηγούμενη και οι εκπλήξεις του δεν σταματούν ποτέ, όμως καταφέρνει με ένα περίεργο τρόπο να διατηρεί μία θαυμαστή ομοιομορφία, multi culti και άκρως βρετανική ταυτόχρονα.

Αν σου λείπει και εσένα, ή θέλεις να πας και δεν βρίσκεις χρόνο ή χρήμα ή παρέα, τα καλά νέα είναι πως μπορείς να χαρείς λίγη από την αύρα του στην Αθήνα, αρκεί να ξέρεις να ψάξεις σωστά.

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Αθήνα είσαι Λονδίνο, λοιπόν.

 

Για fish and chips

Fish Café
Όλα τα καλά θα τα βρεις στο Κουκάκι, πού αλλού; Εδώ θα απολαύσεις το αυθεντικό junk food των Λονδρέζων έτσι όπως θα το έτρωγες και στην Oxford Street, με μπακαλιάρο παναρισμένο σε ξανθιά μπίρα, τηγανητές πατάτες και μπόλικη σως ταρτάρ γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Και φυσικά θα το συνοδέψεις με ένα ποτήρι βαρελίσια μπύρα για την ολοκληρωμένη εμπειρία.
Βεΐκου 3, Ακρόπολη-Κουκάκι

fish.jpg

Food Str.
Μία λίγο πιο alternative εκδοχή του πιάτου θα βρείς στο Food Str. της Καλαμιώτου με το ψάρι τηγανισμένο σε κουρκούτι πάπρικας να συνοδεύεται από σάλτσα με μαγιονέζα και αβοκάντο και να γαρνίρεται με chips πατάτας. Ένα τέλειο πιάτο στα όρθια που σε συνδυασμό με το μέρος μπορεί να θυμίσει κάτι από Camden market.
Καλαμιώτου 14, κέντρο

Molly Malone’s
Μία pub με τα όλα της! Εκτός από άφθονες ετικέτες μπίρας, κλασική ξύλινη παμπίστικη διακόσμηση και μόνιμες παθιασμένες συζητήσεις για ποδόσφαιρο ή rugby, η Molly σερβίρει fish and chips σε πολύ γενναίες μερίδες για να χορτάσεις και να πεις και ένα τραγούδι.
Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα

Για έξοδο σε pub

Silly Wizards
Ένας από τους καλύτερους λόγους να επισκεφτείς την Αγία Παρασκευή και να σε βρουν εκεί οι πρώτες πρωινές ώρες. Τεράστια ποικιλία σε μπίρα και ένα δυνατό μενού για τους καλοφαγάδες (δοκίμασε τα nachos και ευχαρίστησέ με αργότερα), φιλική ατμόσφαιρα, live μουσικη αρκετά συχνά και μία υπέροχη funky διακόσμηση που θα σου φτιάξει την διάθεση και σίγουρα θα σε κάνει να θέλεις να πιάσεις κουβέντα και με τους διπλανούς σου, ακόμα και αν είναι άγνωστοι.
Πελοποννήσου 79, Αγ. Παρασκευή

silly.jpg


James Joyce
Εδώ θα έρθεις μετά από ψώνια στο κέντρο ή μετά από βόλτα που πήγε πιο αργά από ότι περίμενες ή για να ξεμοναχιάσεις εκείνο το συγκεκριμένο πρόσωπο από την παρέα που σου έχει γυαλίσει, με την βοήθεια του ποτού, της χαλαρής ατμόσφαιρας και των μουσικών επιλογών (από Beatles μέχρι και Arctic Monkeys). Το εσωτερικό διαθέτει μία τεράστια μπάρα και πολλά μέρη για να κάτσεις, όμως αν ο καιρός είναι καλός μπορείς να πάρεις την μπίρα σου και να την απολαύσεις έξω, στον πεζόδρομο της Κάνιγγος.
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι

The Lazy Bulldog
 Βρίσκεται στο Γκάζι, ακριβώς απέναντι από την Τεχνόπολη και θα σε ξετρελάνει όχι μόνο για τις αμέτρητες επιλογές σε μπίρα από 28 βαρέλια όλων των ειδών αλλά και για τις απίστευτες λιχουδιές του μενού όπως η Tomahawk μπριζόλα ή η ζεστή κρεμμυδόσουπα με πικάντικα κρουτόν για τις χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται.
Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13, Αθήνα
 

Για απογευματινό τσάι

Petite Fleur
Ένα μαγαζί-λουλούδι που μπορείς να βρεις σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, το οποίο σε προκαλεί να περάσεις ώρες καθισμένος σε μία από τις vintage πολυθρόνες του απολαμβάνοντας ένα αφράτο και φρεσκοψημένο κέικ και ένα ζεστό τσάι, άριστα σερβιρισμένο. Θα ακούς ήπια μουσική jazz από παλιό πικ-απ και θα καταλήγεις στο συμπέρασμα πως ναι, η ζωή είναι ωραία. Την τελευταία φορά που το επισκέφτηκα με κέρασαν λεμονόπιτα, διότι ήταν αργά και τους είχε περισσέψει ένα τελευταίο κομμάτι.

Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι / Ομήρου 44, Κολωνάκι / Χ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία / Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά / Αμύντα 1, Παγκράτι

talking-about-us-675x450.jpg

Στροφές
Χαχόλικο και ρομαντικό, ότι πρέπει για την φθινοπωρινοχειμωνιάτικη εποχή που διανύουμε και με μία νοσταλγική διάθεση που σε κάνει να μην θέλεις να φύγεις. Εδώ υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές ποικιλίες σε τσάι, συνοδεύονται από μπισκότα, μηλόπιτα και κέικ ενώ αν βαριέσαι να μιλήσεις, μπορείς να το ρίξεις στα επιτραπέζια ή το διάβασμα παλιών περιοδικών.
Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας

Lotte
Ένα café bistrot μικρό και τραγανό σαν καραμέλα. Θα το βρεις στο Κουκάκι (είπαμε, εκεί είναι όλα τα καλά!), θα θέλεις να το φωτογραφίσεις ολόκληρο και να περάσεις εκεί την ημέρα σου με ένα τσάι, ένα κομμάτι σπιτικού γλυκού και στην συνέχεια ποτάκι όσο τα φώτα χαμηλώνουν και οι θαμώνες βρίσκουν όρεξη για κους κους και φλερτ. Το αγαπάμε λίγο παραπάνω.
Τσάμη Καρατάσου 2 και Μισαραλιώτου, Ακρόπολη

apogevmatino-tsai-sto-winter-garden-tis-megalis-vretanias-me-skons-kai-ellinikes-marmelades.col-12.jpg

Μεγάλη Βρετανία
Στον αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο winter garden του ξενοδοχείου μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του afternoon tea με μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων τσαγιών και βοτάνων και παρέλαση νόστιμων σάντουιτς και αφράτων scones με μαρμελάδα φράουλα και clotted cream (μία κολασμένη βουτυρένια κρέμα που σε στέλνει) ή ζουμερών κέικ και γλυκών. Για να το φτάσεις σε άλλο επίπεδο, συνόδεψέ τα και με ένα ποτήρι σαμπάνιας. Κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου, σου αξίζει.
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος


Για trifle, scones και sponge cakes

Αμαρυλλίς
Εδώ το καλό sponge cake, εδώ το καλό sponge cake! Θα πάρεις μία γενναιόδωρη κουταλιά από κέικ γεμιστό με ονειρική μαρμελάδα βερίκοκο και θα ξεχάσεις ακόμα και το όνομα της βασίλισσας Βικτώριας, από την οποία είναι εμπνευσμένο.
Αφεντούλη 8, Πειραιάς

trifle.jpg

Full Spoon
Θα την πω την αμαρτία μου, όταν ακούω την λέξη trifle το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι εκείνο το επεισόδιο στα Φιλαράκια που η Rachel θέλει να το φτιάξει και τελικά μπερδεύει τις συνταγές και προσθέτει βοδινό κρέας και αρακά.  Παρόλα αυτά, οι στρώσεις από φλωρεντίνες αμυγδάλου, αφράτης κρέμας και από φρέσκες φράουλες με επαναφέρει στην γλυκιά πραγματικότητα. Να είναι λοιπόν καλά το Full Spoon. Θα άρεσε και στην παρέα από τα Φιλαράκια.
Ερμού 123, Μοναστηράκι

It restaurant
Ένα εξαιρετικό brunch σε περιμένει στο It, με αχνιστά scones κανέλας και πεντανόστιμα κέικ ημέρας. Μπορείς να τα συνοδέψεις με τσάι, καφέ και άπειρες επιλογές σε smoothies (δοκίμασε το monkey business με μήλο μπανάνα και φιστικοβούτυρο).
Σκουφά 29, Κολωνάκι

tea_time_scones_77839_16x9.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ