- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δεν έχει πολλά χρόνια που η μόδα του brunch προσγειώθηκε στα Σαββατοκύριακα της Αθήνας. Κι όμως, σχεδόν παντού, από εστιατόρια μέχρι καφέ, μπορεί να βρει κανείς ένα αρκετά ικανοποιητικό brunch. Αφού λοιπόν συνηθίσαμε, στις τάρτες και στα croquet monsieur, και αφού μάθαμε όλες τις εκδοχές που μπορεί να μαγειρευτεί ένα αυγό, αρχίσαμε να αποκτάμε άποψη. Και μια αδημονία να βρούμε τα τέλεια αυγά Benedict. Κάπου εκεί έρχεται η συνειδητοποίηση…Κατά βάθος τα brunch της πόλης είναι τόσο παρόμοια που καταλήγουν σχεδόν ίδια. Ευτυχώς, που για κάθε τι σε αυτή τη ζωή υπάρχει και μια (ή παραπάνω) εξαίρεση.
Παραδοσιακά, το καλύτερο brunch, εκείνο που ονειρεύεσαι και λαχταράς, θα σε περιμένει πάντα στο εστιατόριο κάποιου ξενοδοχείου. Όσο πιο λαμπερό το ξενοδοχείο, τόσο πιο εκθαμβωτικό το brunch. Φαντάσου τι γίνεται στο brunch της Μεγάλης Βρετανίας…Ας ενισχύσουμε λίγο αυτή τη φαντασίωση.
Αργοπορημένο πρωινό Σαββάτου. Γύρω στις 11.00 μπαίνεις στο φημισμένο Winter Garden City Lounge της Μεγάλης Βρετανίας. Απαλή μουσική χαϊδεύει τα αυτιά σου και ήδη μια μυρωδιά ευτυχίας γαργαλάει την όσφρησή σου. Μαντεύεις τι είναι; Σου φαίνεται οικεία η μυρωδιά έτσι, δεν είναι; Φυσικά. Είναι τα χειροποίητα, ζεστά και αφράτα γαλλικά κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Περίμενε όμως μέχρι να τα δοκιμάσεις με κορυφαίες σπιτικές μαρμελάδες, κρέμα βανίλια, φρέσκο βούτυρο ή μέλι καστανιάς. Τότε θα καταλάβεις πως στα αλήθεια, δεν έχεις φάει ποτέ τίποτα παρόμοιο.
Δεν ξέρω πώς θα καταφέρεις να αντισταθείς και να αφήσεις αυτά τα κρουασάν για το τέλος, αλλά πρέπει. Πρέπει γιατί υπάρχει και μια παλέτα αλμυρών που σε περιμένει να πιάσεις το πιρούνι για να ξεδιπλωθεί και να μεγαλουργήσει. Βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά Benedict με αστακό και σος Hollandaise, αρωματισμένη με εσπεριδοειδή (τούτα εδώ ίσως είναι όντως τα καλύτερα αυγά Benedict της Αθήνας), αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι. Όλα να συνοδεύονται από ένα ποτήρι σαμπάνια γιατί μερικές φορές τα παραμύθια είναι και πρέπει να είναι βασιλικά.
*To brunch της Μεγάλης Βρετανίας σερβίρεται στο Winter Garden City Lounge κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00.
Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330814, www.grandebretagne.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.