- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Κεντρικόν ζει! Και απλά ανακαινίζεται
Κλείνει μόνο για να «φρεσκαριστεί» για τη νέα του εποχή
Πολλοί είναι αυτοί που στενοχωρήθηκαν στην είδηση πως στο ιστορικό και αγαπημένο εστιατόριο Κεντρικόν μπήκαν οι τίτλοι τέλους. Ένα από τα πιο κεντρικά και γνωστά εστιατόρια της πόλης, στο οποίο είχαν γευματίσει όχι μόνο πλήθη Αθηναίων αλλά και πολλά γνωστά ονόματα από τον επιχειρηματικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό κύκλο καθώς και πολλοί ερχόμενοι από την επαρχία στην Αθήνα για τις δουλειές τους που εδώ γνώριζαν ότι θα βρουν καλομαγειρεμένο φαγητό ελληνικής, αστικής κουζίνας. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που κούνησαν με θλίψη το κεφάλι… Το γνωρίζω καλά το εν λόγω, από την παιδική μου ηλικία αλλά και μέχρι σήμερα που μια στο τόσο μου αρέσει να κάθομαι στη δροσερή στοά του –κυρίως τα καλοκαιρινά μεσημέρια- για τσιμπολόγημα με τις φίλες. Τέτοια ιστορικά εστιατόρια, σκέφτομαι, στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα αντιμετωπίζουν περίπου ως διατηρητέα μνημεία. Όχι μόνο δεν τα κλείνουν και δεν τα θεωρούν «παρακμασμένα» αλλά τα στηρίζουν με κάθε τρόπο και τα αντιμετωπίζουν σαν στυλοβάτες της γαστρονομικής τους ταυτότητας.
Παίρνω τα τηλέφωνά μου και αναζητώ τις σωστές άκρες να μάθω τα πώς και τα γιατί. Και βρίσκομαι μπροστά… σε μια ευχάριστη ανατροπή! Το Κεντρικόν λοιπόν όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αντίθετα ετοιμάζεται να μπει στη νέα του εποχή με ανανεωμένο πρόσωπο. Ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης του κύριος Κουτουζής συνεργάζεται με νέο team, μεταξύ αυτών και ο Τάσος Λογγίτσης (Σκορπίνα στο Ψυχικό, Αθερίνα στην Κηφισιά), τα πράγματα χονδρικά θα παραμείνουν ως έχουν (μαθαίνω πως ακόμη και οι γνωστοί πίνακες θα μείνουν στη θέση τους), το όνομα θα είναι το ίδιο, αλλά θα γίνουν πολλές αλλαγές στον χώρο κρατώντας πάντα την αριστοκρατική του ατμόσφαιρα και το «ύφος». Η κουζίνα θα είναι και πάλι ελληνική, αλλά σίγουρα θα μπει κάποιος από τους γνωστούς σεφ στο τιμόνι της ενώ θα υπάρχουν στον κατάλογο και κάποια «εμβληματικά» πιάτα του ένδοξου παρελθόντος. Μαθαίνω, τέλος, πως έτοιμο για να το χαρούμε και να το τιμήσουμε θα είναι γύρω στην αρχή της νέας χρονιάς…
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.