- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η γαστρονομία της Ρωσίας στο Cape Sounio
Στα πλαίσια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας 3 γευστικές εμπειρίες σας περιμένουν στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort
Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το ίδιο ισχύει και για τη διπλωματία. Σκεφτείτε το…Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το φαγητό για να έρθουν κοντά δύο λαοί; Μέσα από το φαγητό γνωριζόμαστε, επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε. Αυτή τη φορά σε μια νόστιμη Ρωσία. Για 4η συνεχή χρονιά το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού διοργανώνουν τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στην Αθήνα.
Στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort θα πραγματοποιηθούν τρεις μοναδικές γευστικές εμπειρίες που θα παντρέψουν τις γεύσεις του Βορρά με εκείνες του Νότου. Διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες chefs θα μας συστήσουν στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας τους μέσα από εμπνευσμένα πιάτα. Από τις 19.00 έως τις 22.00 το δείπνο θα έχει άρωμα Ρωσίας και συγκεκριμένα θα είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας. Το δείπνο την πρώτη μέρα (23 Οκτωβρίου) κοστίζει €45, ενώ τη δεύτερη μέρα (24 Οκτωβρίου) €38. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν αίτησης.
Στις 24 Οκτωβρίου όμως εκτός από το δείπνο και από τις 15.00 έως τις 17.00 δύο γνωστοί chef ο Σάκης Τζανέτος (executive chef στο Cape Sounio) από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από τη Ρωσία θα μαγειρέψουν για το κοινό ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2292069700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.