- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η γαστρονομία της Ρωσίας στο Cape Sounio
Στα πλαίσια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας 3 γευστικές εμπειρίες σας περιμένουν στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort
Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το ίδιο ισχύει και για τη διπλωματία. Σκεφτείτε το…Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το φαγητό για να έρθουν κοντά δύο λαοί; Μέσα από το φαγητό γνωριζόμαστε, επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε. Αυτή τη φορά σε μια νόστιμη Ρωσία. Για 4η συνεχή χρονιά το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού διοργανώνουν τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στην Αθήνα.
Στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort θα πραγματοποιηθούν τρεις μοναδικές γευστικές εμπειρίες που θα παντρέψουν τις γεύσεις του Βορρά με εκείνες του Νότου. Διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες chefs θα μας συστήσουν στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας τους μέσα από εμπνευσμένα πιάτα. Από τις 19.00 έως τις 22.00 το δείπνο θα έχει άρωμα Ρωσίας και συγκεκριμένα θα είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας. Το δείπνο την πρώτη μέρα (23 Οκτωβρίου) κοστίζει €45, ενώ τη δεύτερη μέρα (24 Οκτωβρίου) €38. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν αίτησης.
Στις 24 Οκτωβρίου όμως εκτός από το δείπνο και από τις 15.00 έως τις 17.00 δύο γνωστοί chef ο Σάκης Τζανέτος (executive chef στο Cape Sounio) από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από τη Ρωσία θα μαγειρέψουν για το κοινό ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2292069700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.