- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι μουσικές μιας μακρινής ηπείρου σε τραβάνε από το σκαμπό της μπάρας και σε κάνουν να χορεύεις με μανία. Τα κορμιά ιδρώνουν στο καλοκαίρι, τα βλέμματα διασταυρώνονται, η τεκίλα και το ρούμι αλλάζουν χέρια και καταλήγουν σε καυτά χείλη. Η πόλη αποκαλύπτει τις latin πλευρές της. Άλλες μας συντροφεύουν δεκαετίες, άλλες μόλις άνοιξαν, όλες φέρνουν το άρωμα, τις γεύσεις και τα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής στην πόρτα μας.
Αγαπημένο μας είναι το Dos Hermanos (Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906) που από το 1992 μας συστήνει στις αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις. Λαχταριστά burritos, ζουμερά fajitas, άφθονη τεκίλα και βήματα salsa στον χρωματιστό κήπο της Φρίντα Κάλο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις αγαπημένες Μαργαρίτες που έχουν τις γεύσεις όλων των καλοκαιρινών φρούτων. Αλλά είναι και το Dos Gardenias (Ήβης 21, Ψυρρή, 2103235349), δροσερό και ερωτικό, με ακαταμάχητα pintxos (μικροσκοπικά tapas) και μουσικές της Καραϊβικής. Το Mamacita (Απόλλωνος 9Β, 2103210240) με μεξικάνικα πιάτα και εξωτικά cocktail στην πιο ethnic γειτονιά της πόλης, το Σύνταγμα.
Το El Catrin (Φοίβης 15, Γλυφάδα, 2108945002), «Cocina Latina» φωνάζει στον υπότιτλο και το εννοεί. Burritos, chimichangas και street tacos για πάντα. Το, και πάλι στο κέντρο, Juan Rodriguez (Παλλάδος 3, 2103224496) με τα τρομερά cocktails από παλαιωμένα αποστάγματα. Ο Juan Rodriguez είναι ένας τύπος εξωτικός, μυστήριος και απόλυτα ερωτικός.
Ερωτευτείτε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.