- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μην ακούτε τι λένε. Η θεατρική παράσταση είναι η μισή χαρά. Η άλλη μισή είναι να την αναλύσεις μέχρι τελικής πτώσεως. Τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε, ποια νομίζεις ότι είναι τα μηνύματα που κρύβονται από πίσω. Σωστά; Σωστά. Οπότε κατευθύνσου με την επίσης θεατρόφιλη παρέα σε ένα στέκι καλλιτεχνικό και άσε ήσυχο τον ταξιτζή. Αν ξανακούσει για τους αυτοκαταστροφικούς χαρακτήρες του Ίψεν, θα αλλάξει δουλειά.
Dharma
Το νέο στέκι στο «νησί» της Τσακάλωφ μοιάζει να είναι από μόνο του μια παράσταση, με πρωταγωνιστή εσένα. Το σαλονάκι της εισόδου με το μεγάλο φωτιστικό θα σου θυμίσει φουαγιέ, το βελούδο των καναπέδων αυλαία, η θεατρικότητα των barmen ταινία του μεσοπολέμου. Το Dharma, που σημαίνει κάτι σαν «ο δρόμος προς την ολοκλήρωση», αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή για την έξοδό σου όχι μόνο για την απόλυτα θεατράλε διακόσμηση και τη φινέτσα του, αλλά και γιατί κάθε λεπτομέρεια μοιάζει να είναι καλά σκηνοθετημένη. Από την άριστη επιλογή των κρασιών και των premium ποτών, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα πολύ όμορφα στημένα και νόστιμα πιάτα του (πίτσα με λεπτή ιταλική ζύμη, πλατό αλλαντικών και τυριών, σαλάτες κ.λπ.), έως τις όμορφες μουσικές του που κυρίως κινούνται σε τζαζ και σόουλ μονοπάτια, αλλά και σε επιλεγμένα mainstream πιο αργά. Κι εσύ, έχεις ρόλο σε όλα αυτά. Τσακάλωφ 7, Κολωνάκι, 2103636777, fb: Dharma, instagram.com/dharmakolonaki
Cabrio
Το μάτι σου πέφτει πρώτα στο θρυλικό σκαραβαίο Volkswagen Beetle που κρέμεται πάνω από την μπάρα. Με ανοιχτή την οροφή του, μοιάζει έτοιμος για καινούργια ταξίδια. Φτάνει μόνο να γεμίσει το ντεπόζιτο από τη vintage αντλία βενζίνης στη διπλανή γωνία. Το Cabrio είναι η στάνταρ στάση μετά το θέατρο ή τη συναυλία στον πολυχώρο Αθηναΐς. Σημείο συνάντησης για το θεατρόφιλο κοινό αλλά και των ηθοποιών, σε ταξιδεύει μέσα από τη βιομηχανική του ατμόσφαιρα (αναφορά στο ίδιο το κτίριο που τη δεκαετία του ’20 λειτουργούσε ως βιοτεχνία μεταξιού) και τα ρετρό αντικείμενα. Μπορείς να έρθεις από τις 9 το πρωί για εξαιρετικό καφέ και ωραία κουζίνα. Δοκίμασε το τεραστίων διαστάσεων club sandwich (σερβίρεται με πραγματικές σπιτικές πατάτες από την Κρήτη!), τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες με ξινομυζήθρα, τα χειροποίητα σκιουφιχτά με σπεκ, λεμόνι και κρέμα γάλακτος, αρωματισμένα με φασκόμηλο και το homemade burger με κιμά που κόβεται εδώ. Τα βράδια θα πετύχεις συχνά live (soul, funk, rock και jazz) ή dj sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, αλλά αυτό που πραγματικά θα απογειώσει τη νύχτα σου είναι τα signature cocktails. Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, 2103480010, www.athinais.com.gr, Fb: Cabrio Restaurant &Bar, instagram: cabrio_bar
Blue Bear
H μπλε αρκούδα τον Εξαρχείων είναι ένα σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό αυτής της πόλης. Στέκεται δίπλα σου από τις 9 το πρωί και είναι το ιδανικό σημείο αν θες να χαλαρώσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο (αν ξεχάσεις σπίτι το δικό σου, δανείσου ένα από τη χτιστή βιβλιοθήκη), να κάνεις μια εργασία στο laptop ή απλά να πιεις έναν ωραίο καφέ κουβεντιάζοντας με φίλους. Και το βράδυ μετά την παράσταση σε κάποια από τα γειτονικά θέατρα, μην το σκεφτείς πολύ. Έλα εδώ για ένα ποτό ή για ένα ωραίο cocktail. Μπορεί να είσαι τυχερός/ή και να πέσεις πάνω σε κάποιο αναπάντεχο live. Θεμιστοκλέου 80, Εξάρχεια, 211 1830114, Fb: Blue Bear
Avalon
Το ατμοσφαιρικό Avalon, επί πολλά χρόνια στέκι ηθοποιών και ανθρώπων που αγαπούν τις τέχνες, επέστρεψε, έχοντας μαζί του και τη… μεσαιωνική του αίγλη (ο μύθος λέει ότι στο νησί Άβαλον κείτεται ο βασιλιάς Αρθούρος). Με κουζίνα που σερβίρει έως αργά (έως 1.30 τα Σ/Κ και 1.00 τις καθημερινές), θα απολαύσετε μύδια σε δέκα φανταστικές παραλλαγές (όπως με κρέμα saffron, με βούτυρο, κρασί και θυμάρι, με celery και κρέμα λεμονιού κ.λπ.), νόστιμα ζυμαρικά και ριζότο, σαλάτες, αλλά και μερικά πληθωρικά πλατό (για τη μέση) τυριών, αλλαντικών, κρεατικών, ακόμη και καπνιστών ψαριών. Όλα αυτά μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα κοκτέιλ ή ένα πολύ καλό κρασί από τον ελληνικό ή ιταλικό αμπελώνα (και σε ποτήρι από €4), σε τιμές σαν την ατμόσφαιρα: απόλυτα φιλικές! Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 693 4046133, Fb: Avalon
Ψιψίνα
Μια ανάσα από τη θεατρική γειτονιά της Σαρρή, η Ψιψίνα είναι και αυτή μια καλλιτέχνιδα που της αρέσουν τα ωραία. Έτσι, κάθε μήνα φιλοξενεί μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής και κάθε Σάββατο προσκαλεί ένα διαφορετικό σχήμα για ένα τζαζ ροκ live. Στο ζεστό της χώρο με τους ευγενικούς της ανθρώπους θα συζητήσετε σαν άνθρωποι, με συνοδεία από ωραία οινοπνεύματα και καλοφτιαγμένα πιάτα, όπως τορτίγιες, μακαρονάδες και πεντανόστιμη χειροποίητη πίτσα. Η Ψιψίνα ακούει κάθε βράδυ τζαζ ροκ μουσικές, τις καθημερινές το ξενυχτάει μέχρι τις 2 και τα Παρασκευοσάββατα περισσότερο. Αγίων Αναργύρων 43, Ψυρρή, 6948377791, fb: Ψιψίνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.