- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να κριτικάρεις τη θεατρική παράσταση που μόλις είδες μαζί με την παρέα σου, μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα, μπροστά από ένα νόστιμο πιάτο ή από το αγαπημένο σου ποτό. Η A.V. σού ετοίμασε το χάρτη.
Το Εθνικό Θέατρο, στο υπέροχα ανακαινισμένο κτίριο Τσίλερ, από φέτος εγκαινιάζει και εστιατόριο. Στο παλιό μπαρ της Κεντρικής Σκηνής, σε ένα τεράστιο τραπέζι διαφορετικές παρέες μπορούν να διαλέξουν από τα 4-5 πιάτα ημέρας –το μενού επιμελείται η κ. Περώ, γνωστή και από το καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης–, να γνωριστούν και να πιουν το ποτό τους, σχολιάζοντας την παράσταση. Το Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, 210 5242.211-13) προσφέρει μια πολύ καλή λύση, μια και διαθέτει πέτρινο κελάρι γεμάτο από εξαιρετικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, ενώ πάντα υπάρχουν και κάποια πιάτα απλής και πολύ καλής ποιότητας. Σερβίρει μέχρι τη 1.00 εκτός Τρίτης και Πέμπτης. Το Bacaro (Σοφοκλέους 1, 210 3211.882) από φέτος θα επιμηκύνει τη βραδιά σου με εξαιρετικές live μουσικές, ενίοτε και με θεατρικές performances. Σερβίρει μέχρι τη 1.00. Το Black Duck (Χρ. Λαδά 9A, Αθήνα, 210 3234.760) δηλώνει… πάπια που αγαπάει τις τέχνες. Στον πολυχώρο του προσφέρει καλό, σπιτικό και σε καλές τιμές φαγητό. Σερβίρει μέχρι τη 1.00. Πιο πάνω το all time classic Jackson Hall (Mηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616.098), με burgers, pasta, steaks, γλυκά, ποτά, μουσική – όλα σε ένα. Σερβίρει μέχρι τη 1.45. Στον Ρινόκερω (Ιπποκράτους 40, Αθήνα, 210 3389.877) προτίμησε για φαγητό τη μικρή σάλα που έχει οπτικοακουστική επαφή με αυτούς του «ποτού», έχει όμως και την ησυχία ώστε να φας (νόστιμα πιάτα μεσογειακής απόκλισης, πίτσα, πολλά και πρωτότυπα ορεκτικά, μεγάλη ποικιλία σε tapas) και να συζητήσεις άνετα. Σερβίρει μέχρι τις 12.30. Το Πέταλο (Ξάνθης 10 & Λ. Καραγιάννη, Κυψέλη, 210 8622.000) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο αλλά και τα θέατρα της Λ. Αλεξάνδρας, στα συν του η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά σπιτικά φαγητά και οι καλές τιμές. Σερβίρει μέχρι τις 12.30. Η Ροζαλία είναι η μοντέρνα νεοταβέρνα στην καρδιά των Εξαρχείων (Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302.933). Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραία πιάτα (κεφτεδάκια uber alles), καλές τιμές, κόσμος νεανικός και ωραίος και ένα καλλιτεχνικό touch. Σερβίρει μέχρι τις 2.00. Ο Δημόκριτος πίσω από τον Άγ. Διονύση στη Σκουφά (Δημοκρίτου 23 & Τσακάλωφ, 210 3613.588, 210 3619.293) κι αν έχει ταΐσει γενιές και γενιές θεατρόφιλων αλλά και καλλιτεχνών. Στο πόστο του με κατάλογο-ποταμό που περιλαμβάνει τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας. Σερβίρει μέχρι τις 12.45. Τα Prosopa (νέα διεύθυνση: Κων/πόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52, Ρουφ, 210 3413.433) είναι εδώ και πολλά χρόνια (δέκα στον αριθμό) στέκι που προτιμούν πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και του θεάματος. Σερβίρει μέχρι τις 2.00, αλλά συχνά το πάει και πιο αργά. Η Κανέλλα (Κων/πόλεως 70, 210 3476.320) είναι ακόμα ένα από αυτά που ξενυχτούν (και μάλιστα μέχρι πολύ αργά), μια και έχει δίπλα της θέατρα και κόσμο που αναζητεί να φάει κάτι αργά. Πιάτα σπιτικής φροντίδας σε μεγάλες μερίδες, σουξέ το κοκκινιστό. Σερβίρει μέχρι τις 2.00 τις καθημερινές, μέχρι τις 3.00 το Σ/Κ. Στο Malvazia (Αγαθημέρου 3, Ρουφ, 210 3417.010) θα βρεις εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα, με πολύ καλή λίστα κρασιών, ωραία κοκτέιλ, ωραίες μουσικές, καλές τιμές. Σερβίρει μέχρι τις 1.30-2.00. Το Tirbouson (Κων/πόλεως 104, Κεραμεικός, 210 3410.107) είναι μικρό, arty και πανέμορφα διακοσμημένο και έχει πολύ καλή ελληνική κουζίνα – και σερβίρει μέχρι τη 1.00. Το Αθήρι (Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983) βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, έχει ωραίο urban περιβάλλον και ο σεφ Αλέξης Καρδάσης ξέρει να πειράζει σχεδόν… θεατρικά τις ελληνικές γεύσεις. Σερβίρει μέχρι τη 1.30. Αφήνουμε για το τέλος το Τρένο στο Ρουφ (Σταθμός Ρουφ, Κων/πόλεως, 210 5298.922, 963 7604988), ίσως το πιο ατμοσφαιρικό και συνδεδεμένο με το θέατρο restaurant της Αθήνας. Μπορείς να πας μετά το θέατρο ή μπορείς να φας εκεί μετά το δικό του θέατρο στο φως των κεριών, πάντα με πιάτα αξιώσεων. Σερβίρει μέχρι αργά.
Για το ποτό σου
Ξεκινώντας από το κέντρο-πιο-κέντρο-δεν-γίνεται, στη στοά Λέκκα 14, στο Σύνταγμα βρίσκεται η Αμπάριζα (210 3257.644), με τη μεγάλη ξύλινη μπάρα για ποτό και εξωτικά κοκτέιλ – και μουσικές funky, indy και groovy. Στο Κολωνάκι, σε σημείο κλειδί (Ομήρου 12, 210 3646.026) θα βρεις το Joke, με κουζίνα που σερβίρει μέχρι τις 2.00, πολύ καλή μπάρα και περιβάλλον ιδανικό για συζήτηση και… ανάλυση της παράστασης. Βορειότερα, πολύ κοντά σε πολλά κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου το Ποτοπωλείον (Πανόρμου 13, Αμπελόκηποι, 210 6911.672), με εναλλασσόμενους djs που παίζουν funk, soul και hip hop. Στην ίδια διεύθυνση και το Marabou, με funky, soul, jazz, pop και electro μουσικές. Στα Άνω Πετράλωνα, γειτονιά επίσης «καλλιτεχνική», μπορείς να επισκεφθείς το El Camino (Ανταίου 3, πλ. Μερκούρη, 211 7108.541), το οποίο διαθέτει αρκετές προτάσεις για φαγητό, ενημερωμένη κάβα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ. Αν πάλι βρεθείς προς το Γκάζι, ανέλυσε την πλοκή του έργου απολαμβάνοντας ιδιαίτερα ουίσκι, σαμπάνιες και κοκτέιλ στο Scandalo (Ιάκχου 23, 210 3453.447), υπό τους ήχους freestyle μουσικής. Στο Γκάζι επίσης και το Nessun Dorma (Περσεφόνης 31, 210 3478.759) για ποτό αλλά και καφέ σε ατμοσφαιρικό σκηνικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.