- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Ρακάκι διαθέτει λίγα τετραγωνικά στον εσωτερικό του χώρο, απλώνει όμως και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά του, πάνω στο ήσυχο στενό που βρίσκεται στην «πλάτη» της πλατείας Καισαριανής. Μαγειρεύουν ωραία και αυθεντικά. Το φαγητό, η συμπαθητική ατμόσφαιρα, οι καλές τιμές, η απλότητα του έχουν χαρίσει φανατικό κοινό εδώ και χρόνια. Ρακές σε ωραία κεραμικά σφηνάκια, μπολ με ελιές και ψωμί ζυμωτό συνοδεύουν το «καλώς ήρθες». Στη συνέχεια, όλης τσι Κρήτης τα καλά: ντάκος, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ντολμαδάκια με γιαούρτι (εξαιρετικά), από τυριά γραβιέρες και μυζήθρες, πατάτες τσικαλάτες (εντελώς μαμάς Κρητικιάς), στάκα σκέτη ή με αβγά, απάκι (χοιρινό καπνιστό), λουκάνικα, πιπεριές μικρές γεμιστές με τυρί, καλτσούνια γεμιστά με χόρτα Κρήτης ή με μυζήθρα από τα Όρη. Και σαλάτες διάφορες, όπως η «Ρακάκι» με σταμναγκάθι, ντομάτα, αγγούρι, παξιμαδάκια και ξινομυζήθρα, ή η άλλη με το ωμό σταμναγκάθι και το ρόδι, ή μαυρομάτικα με απάκι.
Αυτά για αρχή, ή άμα θέλεις να κινηθείς σε μεζέδες. Γιατί μετά, στα κυρίως, το κατάστημα προσφέρει τα βαριά πυροβολικά. Το οποίον, πιλάφι! Έρχεται στο τραπέζι φτιαγμένο εκείνη την ώρα, ζουμερό, μυρωδάτο, πεντανόστιμο με μεγάλα κομμάτια από ζυγούρι κρητικό. Έχει ακόμη και κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, αρνί οφτό στις κληματόβεργες, κοτόπουλο με καπνιστή μελιτζάνα και ζυμαρικά με γεύση και σχήμα ελιάς, συκωτάκια τηγανητά σβησμένα με κρασί (που συνδυάζονται τέλεια με τις τσικαλάτες που λέγαμε), μια σειρά από κρέατα σχάρας. Στα κρασιά έχει λίγες καλές ελληνικές ετικέτες από τις οποίες δεν λείπουν και οι κρητικές, προχτές ήπιαμε Syrah του Δουλουφάκη, ένα κρασί κόκκινο και καλό, καλές είναι και οι τιμές γενικά στα κρασιά. Και πάντα υπάρχουν οι ρακές, φερμένες από το νησί. Στο Ρακάκι παίζουν αρκετή κρητική μουσική, οι παρέες το γλεντάνε και συχνά το ξενυχτάνε οπότε γίνεται και λίγo «alter», είναι ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι, σερβίρουν μέχρι αργά, τιμές περίπου 20 ευρώ το άτομο.
ΡΑΚΑΚΙ: Μοσχονησίων 2-4, Καισαριανή, 2107237457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.