- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αυτά τα burgers (δεν) είναι για φάγωμα
Οι δημιουργοί του Fat & Furious Burger «μαγειρεύουν» τα πιο περίεργα μπιφτεκόψωμα που έχεις δει ποτέ

Λαχταριστά ή αηδιαστικά, ρετρό ή ερχόμενα από το μέλλον, σέξι ή αστεία. Το σίγουρο είναι ότι τα burgers του Fat & Furious Burger θέλουν να σου τραβήξουν την προσοχή περισσότερο από ότι να σου ανοίξουν την όρεξη. Συχνά αφηγούνται περίεργες ιστορίες και σχεδόν πάντα καταφέρνουν να ερεθίσουν τη φαντασία. Οι δημιουργοί του blog άρχισαν αυτό το μπεργκεροπρότζεκτ όπως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες: παίζοντας. «Το Fat& Furious Burger γεννήθηκε από τη σύγκρουση δύο δυνατών ορέξεων», λένε οι ίδιοι. «Ο Thomas και ο Quentin (ο οποίος ίδρυσε το studio γραφιστικών τεχνών “Furious”) βαρέθηκαν τόσο πολύ τα «τυχαία» σάντουιτς που τρώγανε για μεσημεριανό, που αποφάσισαν να μαγειρέψουν μερικά τρελά burgers στη μικρή τους κουζίνα.
Το burger του 2045. Χορτοφαγικό, με μπιφτέκι από μελιτζάνα. Μουστάρδα από ζελατίνη. Φθορίζον μαρούλι. Αφυδατωμένη ντομάτα. Vegan τυρί από σόγια. Ψωμάκι χωρίς αλεύρι. Αζωτούχες τηγανιτές πατάτες. Σόδα με γεύση πλουτώνιο.
»Σύντομα αυτή η συνήθεια εξελίχθηκε σε ένα τελετουργικό. Αυτοσχεδιάζοντας, κάθε εβδομάδα ανακάλυπταν νέους τρόπους να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν ένα burger μεταξύ ενός πολύ σύντομου διαλείμματος για φαγητό. Παίρνει περίπου μιάμιση ώρα να βρεις την ιδέα, να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ, να μαγειρέψεις, να βγάλεις τη φωτογραφία και να φας. Από την ντομάτα στο ταμπάσκο ή στο πιπέρι και από τα αυγά μέχρι τις μελιτζάνες, όλα είναι νόστιμα ανάμεσα σε δύο ψωμάκια». Ψέματα;
ννν
Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Thomas και ο Quentin εξέδωσαν επίσης ένα βιβλίο με 60 συνταγές για burgers, αφιερωμένες «στους καμικάζι και τα ατρόμητα στομάχια». Αν τολμάς, βρες το εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε με επιτυχία, οπότε ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Δεν είναι άλλη μια κόντρα με το κλισέ δίλημμα «σουβλάκι ή καλαμάκι»;
Τρία κορίτσια στήνουν μια νέα καριέρα αφοσιωμένη αποκλειστικά στα αυθεντικά cannoli
Από την καρδιά της Θεσσαλονίκης και το εμβληματικό «Όλυμπος- Νάουσα» στην καρδιά εκείνων που αγαπούν το φαγητό με σκέψη, γεύση πλούσια και μνήμη
Ρομαντική απόδραση στην καρδιά της Αθήνας
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα.
«Προσέλκυσε κύματα απαιτητικών θαμώνων σε λιγότερο από ένα χρόνο»
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Artisan Bakery στο ισόγειο, American Bar Restaurant στον πρώτο όροφο
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Το φαγητό είναι τα νέα αθλητικά, όλοι μιλούν γι’ αυτό
Την μια παραέχει, την άλλη λείπει… Τελικά ποιο είναι το σωστό αλάτι στο μαγείρεμα;
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.