Θεματα

Αυτά τα burgers (δεν) είναι για φάγωμα

Οι δημιουργοί του Fat & Furious Burger «μαγειρεύουν» τα πιο περίεργα μπιφτεκόψωμα που έχεις δει ποτέ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368850-762358.jpg

Λαχταριστά ή αηδιαστικά, ρετρό ή ερχόμενα από το μέλλον, σέξι ή αστεία. Το σίγουρο είναι ότι τα burgers του Fat & Furious Burger θέλουν να σου τραβήξουν την προσοχή περισσότερο από ότι να σου ανοίξουν την όρεξη. Συχνά αφηγούνται περίεργες ιστορίες και σχεδόν πάντα καταφέρνουν να ερεθίσουν τη φαντασία. Οι δημιουργοί του blog άρχισαν αυτό το μπεργκεροπρότζεκτ όπως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες: παίζοντας. «Το Fat& Furious Burger γεννήθηκε από τη σύγκρουση δύο δυνατών ορέξεων», λένε οι ίδιοι. «Ο Thomas και ο Quentin (ο οποίος ίδρυσε το studio γραφιστικών τεχνών “Furious”) βαρέθηκαν τόσο πολύ τα «τυχαία» σάντουιτς που τρώγανε για μεσημεριανό, που αποφάσισαν να μαγειρέψουν μερικά τρελά burgers στη μικρή τους κουζίνα.

Veggie tiger eggplant patty. Mustard gelatin. Fluorescent lettuce. Dehydrated tomato. Vegan soya lecithin cheese. Flourless sesame bun. Nitrogen fried potatoes. Plutonium flavour soda

Το burger του 2045. Χορτοφαγικό, με μπιφτέκι από μελιτζάνα. Μουστάρδα από ζελατίνη. Φθορίζον μαρούλι. Αφυδατωμένη ντομάτα. Vegan τυρί από σόγια. Ψωμάκι χωρίς αλεύρι. Αζωτούχες τηγανιτές πατάτες. Σόδα με γεύση πλουτώνιο. 

»Σύντομα αυτή η συνήθεια εξελίχθηκε σε ένα τελετουργικό. Αυτοσχεδιάζοντας, κάθε εβδομάδα ανακάλυπταν νέους τρόπους να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν ένα burger μεταξύ ενός πολύ σύντομου διαλείμματος για φαγητό. Παίρνει περίπου μιάμιση ώρα να βρεις την ιδέα, να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ, να μαγειρέψεις, να βγάλεις τη φωτογραφία και να φας. Από την ντομάτα στο ταμπάσκο ή στο πιπέρι και από τα αυγά μέχρι τις μελιτζάνες, όλα είναι νόστιμα ανάμεσα σε δύο ψωμάκια». Ψέματα;

ννν

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Thomas και ο Quentin εξέδωσαν επίσης ένα βιβλίο με 60 συνταγές για burgers, αφιερωμένες «στους καμικάζι και τα ατρόμητα στομάχια». Αν τολμάς, βρες το εδώ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ