- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το γιασεμί μυρίζει εντονότερα τα βράδια. Και η βουκαμβίλια χαίρεται να έχει από κάτω της κόσμο που διασκεδάζει αλά ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά για εμένα αυτά τα δύο «λουλουδικά» σημαίνουν ότι το καλοκαίρι έφτασε στην πόλη. Ίσως επειδή υπάρχουν πάντα στα στέκια μας τα αγαπημένα… Εκείνα που χωράνε τις βόλτες, το κέφι και τη λαχτάρα μας για υπαίθριες συναντήσεις με φόντο το φεγγάρι κι από κάτω πιάτα με λαχταριστούς μεζέδες και ποτήρια που τσουγκρίζουν. Είναι δεδομένο. Όταν το θερμόμετρο ξεπερνά τους 25°C, η καρδιά χτυπάει για το έξω. Αυτό το μεγάλο, πολυπόθητο «έξω» που κάνει τα αθηναϊκά εστιατόρια να βγάζουν τα τραπεζάκια τους στους πεζόδρομους και στις πλατείες. Και κάποια άλλα να στολίζουν τις αυλές τους με φουντωτούς βασιλικούς και μυρωδάτους δυόσμους, αυτούς άλλωστε κορφολογούν και για να δώσουν γεύση και άρωμα σε όλα τους τα μεζεδάκια. Ξέρετε ποια… Αυτά που πάνε με ουζάκι και καλοκαιρινούς, χαρούμενους σκοπούς. Μοσχοβόλησε και πάλι το ελληνικό καλοκαίρι. Ραντεβού, λοιπόν, στα τραπέζια που κοιτούν τα αστέρια.
Μελίσματα
Αν βρεθείτε στο Αιγάλεω δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό καφενείο «Μελίσματα». Σε μια πολύ όμορφη και δροσερή πλατεία μέσα στα δέντρα και τα λουλούδια, μακριά από το θόρυβο της πόλης, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αυλή σπιτιού. Εκεί μπορεί κανένας να απολαύσει από καφέ, ποτά, μέχρι πολύ ποιοτική κουζίνα. Ιδανικό μέρος για να αδειάσεις μπαταρίες από τη δύσκολη καθημερινότητα. Στα συν οι μουσικές βραδιές κάθε Πέμπτη. Ωράριο λειτουργίας από τις 9.30 μέχρι τη 1.00. Σίφνου 8 Αιγάλεω, 2105910020, fb: μελίσματα
Steak-i
Εδώ ακόμα και οι χορτοφάγοι αλλάζουν σελίδα στη ζωή τους. Εντάξει, υπερβολή, αλλά το Steak-i είναι ο απόλυτος προορισμός αν είσαι από αυτούς που λατρεύουν το κρέας. Το Steak-i, επικεντρωμένο σε καλές κοπές κρέατος, σερβίρει Τ-bone, picanha, rib eye, flank και skirt (διάφραγμα) από Black Angus με λαχταριστά συνοδευτικά και σάλτσες, ενώ το μενού περιλαμβάνει και ζουμερά, εμπνευσμένα burgers, αλλά και μακαρονάδες, πεντανόστιμα ορεκτικά και σαλάτες. Δίπλα σε όλα αυτά και μια τέλεια λίστα από κοκτέιλ την οποία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Σουρμπάτης κι αν δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις, εμείς δοκιμάσαμε το Minotaur με ρακή, τζίντζερ, κρητικό μέλι, yuzu και lime και ήταν απόλαυση. Όλα αυτά σε ένα πανέμορφο, δροσερό χώρο, που ανοίγει όλος και μεταμορφώνεται σε μια αληθινή καλοκαιρινή βεράντα. Πλατεία Κοραή 5 & Μεσογείων 366, Αγ. Παρασκευή, 2130370700, www.steak-i.gr, fb: Steak-i
Το Βραστό
Το θρόισμα των φύλλων. Ο κήπος που έχει δροσιά ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού. Και –κυρίως– αυτά τα χαμόγελα. Του μπαμπά Γιάννη, της μαμάς Φανής, του Παναγιώτη που σχεδόν για μισό αιώνα σερβίρουν το σπιτικό φαγητό που μας μεγάλωσε. Το μενού στο Βραστό αλλάζει κάθε εποχή, αλλά παραμένει πάντα το ίδιο συγκινητικά νόστιμο. Τώρα το καλοκαίρι θα βρεις υπέροχο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μαυροδάφνη Πατρών, σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας, χοιρινό κότσι μαριναρισμένο σε μέλι, πορτοκάλι και μουστάρδα στη γάστρα, πίτα με χειροποίητο φύλλο, σουτζούκι, γαλομυζήθρα Κρήτης, ντομάτα, πιπεριά και ρεγκάτο, κριθαρότο με μανιτάρια του δάσους και τριμμένη παρμεζάνα και την ίδια αξεπέραστη συνταγή για τυροπιτάκια με τουλουμοτύρι Καρύστου, που σερβίρεται ίδια και απαράλλαχτη από το 1982. Για το τέλος σου κρατήσαμε ό,τι πιο γλυκό: βελούδινο τιραμισού, λεμονόπιτα και υπέροχη μους μαστίχας – αγκαλιά με κύβους σιροπιασμένου τσουρεκιού. Tip: Θα βρεις ακόμα μια μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Τρ.-Παρ. από τις 19.00, Σαβ. όλη μέρα, Κυρ. μεσημέρι. Ρόδων 3, Χαλάνδρι, 2106813776, Fb: To Vrasto
Ροζαλία
Η μεγάλη ιστορία της Ροζαλίας ξεκινάει από το 1977, όταν ακόμα η Βαλτετσίου ήταν δρόμος με χαλίκι. Από τότε, χιλιάδες άνθρωποι ξεκουράστηκαν στη σκιά της, χόρτασαν με τα σπιτικά της φαγητά, συζήτησαν για την πολιτική, τις τέχνες, τα αθλητικά. Η Ροζαλία μεγάλωσε γενιές και γενιές, άνθρωποι που την επισκέφτηκαν για πρώτη φορά ως φοιτητές, σήμερα πάνε με τις οικογένειές τους. Γιατί όπως λέει και ο ιδιοκτήτης της, ο κύριος Αχιλλέας, δεν θέλει πελάτες αλλά φίλους. Μουριές, πλατάνια, ευκάλυπτοι, ελιές, κληματαριές κι ένα σωρό λουλούδια συνθέτουν αυτό το καταπράσινο μωσαϊκό του μεγάλου της κήπου, με τα παραδοσιακά τραπεζάκια και τις ωραίες ψάθινες καρέκλες, όπου με το που καθίσεις και διαλέξεις τι θα πιεις, θα καταφτάσει ένας χαμογελαστός σερβιτόρος με ένα δίσκο με όλα τα καλά. Είναι το καλωσόρισμα, ο δίσκος έχει 16 διαφορετικά ορεκτικά, ένα κι ένα όλα τους, από τα οποία θα διαλέξεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου και στη συνέχεια θα περάσεις σε φανταστικά πιάτα, όπως αρνάκι στη γάστρα με πλιγούρι, ντόπιο χοιρινό αργοψημένο στον φούρνο, χοιρινή μπριζόλα που τη λένε του καλοφαγά (από το Αγρίνιο 600 γρ.), χειροποίητες πίτες με δικό τους τραγανό φύλλο, που μπορείς να συνδυάσεις με κρασιά μικρών παραγωγών από ντόπιες ποικιλίες. Στη «Ροζαλία» μπορείτε να οργανώσετε τα επαγγελματικά γεύματά σας (με τιμολόγια για επαγγελματίες) ή το τραπέζι για κάποια εξαιρετική στιγμή της ζωής σας. Η Ροζαλία είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 τη νύχτα και θα σε εκπλήξει με τις πολύ προσιτές της τιμές. Βαλτετσίου 59, 2103302933, 2103302136, www.rozalia.gr
Κόκκινη Σβούρα
Στριφογυρίζει ακατάπαυστα από την άνοιξη του 2011, όταν μας πρωτοσυστήθηκε. Κάθε επίσκεψη είναι μια πρόσκληση να ανακαλύψουμε τι έχει αλλάξει, από τον χώρο που ανανεώνεται συνέχεια με handmade έπιπλα και διακόσμηση μέχρι τον κατάλογο που έχει πάντα κάτι καινούριο να μας δελεάσει, είτε βρεθούμε στη Σβούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας για καφέ και σπιτικά γλυκά (αγαπημένη τάρτα λευκής σοκολάτας με φράουλες), είτε το βράδυ για τα γευστικά tapas και μοναδικά cocktails – δοκίμασε οπωσδήποτε το Jungle Juice. Η δημιουργικότητα είναι ανεξάντλητη και η έμπνευση των παιδιών στη Σβούρα άκρως μεταδοτική! Η πρώτη αυλή του Χαλανδρίου βρίσκεται εδώ, καταπράσινη και άκρως γοητευτική, ενώ στο βάθος της ανακαλύπτεις το μπαρ που αποτελεί το επίκεντρο των θερινών νυχτών μας στην πόλη. Αγ. Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, 2110125454, fb: Κόκκινη Σβούρα
Madeira
Πολύ όμορφο και πολύ ατμοσφαιρικό το Madeira, αλλά και πολύ καλοκαιρινό, αφού το λευκό που κυριαρχεί, το κυκλαδίτικο ύφος, οι βουκαμβίλιες κι ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες στη διακόσμησή του θα σας δώσουν την εντύπωση ότι είστε σε κάποιο νησί. All day προορισμός, από τις 9 το πρωί για καφεδάκι, χυμούς, σνακ και άλλα ωραία στη δροσερή του αυλή, η οποία τη νύχτα σφύζει από ζωή και δροσερά κοκτέιλ που πηγαινοέρχονται. Τις καθημερινές οι μουσικές κινούνται περισσότερο σε latin, funky και soul, τις Παρασκευές και τα Σάββατα το σκηνικό είναι πάρτι με mainstream αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Θα το αγαπήσεις. Πευκών 1, Νέο Ηράκλειο, 213 0315945, fb: MADEIRA Café & Bar
Olive Garden
Είσαι 11 ορόφους πάνω από το έδαφος. Από εδώ το κέντρο της πόλης μοιάζει με το κέντρο του κόσμου. Η Ακρόπολη στα αριστερά σου, δεξιά ο Λυκαβηττός, μεγαλοπρεπής και φωτεινός, στο βάθος η Πάρνηθα, ο Υμηττός και η θάλασσα του Σαρωνικού. Την πρώτη φορά που πατάς το πόδι σου στο Olive Garden του ξενοδοχείου Τιτάνια θες λίγη ώρα να… συνέλθεις. Η θέα είναι απλά σοκαριστική. Αφού πάρεις το χρόνο σου και σιγά-σιγά αρχίσεις να συνηθίζεις την όμορφη πλευρά της Αθήνας, κάτσε στις αναπαυτικές καρέκλες ή στους καναπέδες της βεράντας και απόλαυσε έναν καλό καφέ, ένα φρεσκοστυμμένο χυμό, ένα αρωματικό ρόφημα ή κάποιο από τα (εντελώς κολασμένα!) γλυκά για τα οποία φημίζεται το εστιατόριο. Εδώ είσαι στο σωστό μέρος για ένα πραγματικά ξεχωριστό δείπνο με τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ να πρωταγωνιστούν. Πραγματικά ειδυλλιακή είναι όμως η στιγμή που θα πιεις κάποιο από τα signature cocktails στο ολοκαίνουργιο εξωτερικό μπαρ με θέα όλη την Αθήνα και τα ιστορικά μνημεία της. «Είναι δυνατόν τώρα να βρίσκομαι πάνω από την Πανεπιστημίου;», θα αναρωτηθείς. Κι όμως είσαι! Ώρες λειτουργίας: Bar 10.00-02.00, εστιατόριο 11.00-00.30. Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 2103326000, www.titania.gr, Fb: Titania Hotel
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Στάνταρ επιλογή για όσους αποζητούν σε κάθε τους έξοδο τα τρία βασικά σημεία-κλειδί: αληθινό και πεντανόστιμο φαγητό, όμορφη και μαζί κόζι ατμόσφαιρα, εξαιρετικές τιμές. Γι’ αυτό τα τραπέζια του γεμίζουν καθημερινά στο Παγκράτι αλλά και στο πιο νέο και… εξοχικό αδερφάκι στα Μελίσσια με τον μεγάλο καταπράσινο κήπο. Η κουζίνα προτείνει τα καλύτερα της ελληνικής γεύσης, οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές, νέα πιάτα συνέχεια προστίθενται ώστε να μη βαριέται ούτε και ο πιο πιστός και καθημερινός πελάτης! Διάλεξε σαλάτα Δήμητρα, χοιρινή τηγανιά, σπιτικά κεφτεδάκια, κριθαρότο λαχανικών από τα «παλιά», πρόσθεσε μους φέτας σε μπισκότο χαρουπιού με ζελέ τομάτας και δυόσμο, χοιρινή μπριζόλα Tomahawk με πατάτες με τη φλούδα, αρνί που σιγοψήνεται μέχρι να γίνει λουκούμι και συνοδεύεται με κρητικό πιλάφι και πατάτες φούρνου που είναι κάποια μόνο από τα καινούργια. Κράτα οπωσδήποτε χώρο για τα θεσπέσια γλυκά-τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα – είναι η δική μας αδυναμία. Έτσι γίνεται πάντα με το Μαύρο Πρόβατο. Εμείς βάζουμε την όρεξη κι αυτό όλα τα υπόλοιπα… Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466/Σωκράτους & Ζαίμη 2, Μελίσσια, 2108102466, Fb:@TomavroprovatotouPressCafe
Μυστικός Κήπος
Βουκαμβίλιες, πανσεδάκια, μια λεμονιά και πολλές καλοκαιρινές δροσιές σε αυτήν την πανέμορφη αυλή του Μυστικού Κήπου, ενός μεζεδοπωλείου που πρέπει να ανακαλύψετε για την εκλεκτή δημιουργική του κουζίνα. Οι άνθρωποι εδώ με αληθινό μεράκι αναζητούν τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πριν συνδυάσουν τις καλύτερες γεύσεις για να τις προσφέρουν στο πιάτο σας. Θα βρείτε από ζουμερά κρεατικά έως ψάρια και θαλασσινά, τα ορεκτικά είναι όνομα και πράγμα, οι σαλάτες δροσερές και φρέσκιες, τα αποστάγματα εξαιρετικά. Να ρωτήσετε το ευγενέστατο σέρβις τι καλό έχει ο κατάλογος, γιατί το μενού αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την εποχή. Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929, fb: Μυστικός Κήπος
Αρκαδία
Μόλις 20 μέτρα από τον σταθμό του μετρό, η ανακαινισμένη παραδοσιακή ταβέρνα της Αθήνας, όπου μαγειρεύει ο σεφ Αντώνης Γρίβας, επιστρέφει μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Το μενού βασίζεται σε σπεσιαλιτέ της ελληνικής γαστρονομίας και συνταγές από την περιοχή της Αρκαδίας, όπως το κατσικάκι φρικασέ, το αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας, πολλά κρεατικά, θαλασσινά και άλλα νόστιμα εδέσματα σπιτικά μαγειρεμένα, ενώ υπάρχουν και πολλές συνταγές που θα ικανοποιήσουν τους vegetarians. Στο τέλος μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό μπακλαβά με καρύδια και θυμαρίσιο μέλι Τριπόλεως. Ευχάριστα οικεία η σάλα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στον πεζόδρομο απέναντι από το Μουσείο και κάτω από την Ακρόπολη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει μουσική συνοδεία με μπουζούκι και κιθάρα. Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη, 2109238124
Ριφιφί
Έχω μόλις βγει από το θερινό σινεμά και κατηφορίζω τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Στην Μπενάκη, μια κομψή κατασκευή για αναρριχώμενα φυτά, που μοιάζει με δημιούργημα μοντερνιστή αρχιτέκτονα, μου τραβάει την προσοχή. «Α, το Ριφιφί!», φωνάζω ενθουσιασμένη. Χαίρομαι που το βλέπω ακόμα εδώ, ανακαινισμένο και όμορφο, μετά από τόσα χρόνια. Κάθομαι στα τραπεζάκια έξω, χαζεύοντας την περατζάδα και τους θαμώνες. Παραμένει πάντοτε καλλιτεχνικό στέκι και φημίζεται για το εξαιρετικό του φαγητό. Ο κατάλογoς ανήκει στην κατηγορία… «θέλω να τα δοκιμάσω όλα!». Χαίρομαι διπλά όταν μαθαίνω ότι όλα τα εκπληκτικά ορεκτικά υπάρχουν στη μισή τιμή σε μικρότερες μερίδες. Έτσι μπορώ να τα δοκιμάσω όλα: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάππαρη (€2,50), φλογέρες με σπανάκι, ψητή μελιτζάνα και φέτα (τέ-λει-ες!), μπιφτεκάκια, ζυμωμένα με κρητική γραβιέρα σε σάλτσα εσπεριδοειδών , πάνω σε πουρέ πατάτας (€4,50), κασιώτικα ντολμαδάκια με βιολογικό αμπελόφυλλο (€3,50) και γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι και φέτα (€3,40). Είναι τόσο ωραία όλα και καλοκαιρινά, που σου αλλάζει όλη η διάθεση. Να πάτε. Εμ. Μπενάκη69 & Βαλτετσίου, 2103300237,
Crepe Diem
Άδραξε τη μέρα με… μια κρέπα! Θεωρείται από τις καλύτερες κρεπερί της πόλης και πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στις αλμυρές κρέπες του. Εμείς όμως έχουμε κολλήσει με τις γλυκές εκδοχές της θεϊκής αυτής κρέπας, κυρίως γιατί οι περισσότερες περιέχουν ό,τι σοκολάτα μπορείς να φανταστείς. Και μάλιστα ο-λό-κλη-ρη σοκολάτα! Αυτό είναι το ένα κομμάτι που έκανε το Crepe Diem διάσημο. Το άλλο είναι το απίστευτο παγωτό μηχανής, παραγωγής τους, που βγαίνει σε βανίλια, σοκολάτα, μπανάνα, φράουλα ή ανάμεικτο. Κι αν θες να πας στον παράδεισο, απλά δοκίμασε το παγωτό με merenda, bueno, oreo και caprice… Τι άλλο να πούμε μετά από αυτό; Extra tip: Delivery μέχρι τις 4 π.μ.! Σωκράτους 6, Χαλάνδρι, 2106858418/ Πλ. Ελ. Βενιζέλου 26, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102516950, www.crepediem.gr, Fb: Crepe Diem
Μέλισσες
Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας τώρα που καλοκαίριασε μυρίζει γιασεμί, εξοχή και ανεπανάληπτους μεζέδες. Έχοντας επιλέξει κάποια από τα καλύτερα παραδοσιακά αγαθά της ελληνικής γης, όπως το κρασοτύρι που έρχεται από την Κω, το κρητικό απάκι, το λαδοτύρι Μυτιλήνης και άλλα πολλά, οι άνθρωποι εδώ μετουσιώνουν τις άριστες πρώτες ύλες σε πεντανόστιμα πιάτα και, μάλιστα, σε πολύ προσιτές τιμές. Η προσεκτική επιλογή ισχύει και για τα αποστάγματα και το σκηνικό είναι το εξής: Θα καθίσετε αναπαυτικά στον καταπράσινο κήπο, το ευγενέστατο σέρβις θα σας ενημερώσει για τα καλούδια της κουζίνας, τα οποία θα προσγειωθούν στη μέση του τραπεζιού σας για να δοκιμάσετε απ’ όλα, όσο μπορείτε περισσότερα. Να έχετε υπόψη σας ότι εδώ μπορείτε να οργανώσετε και κάποιες από τις ιδιαίτερες στιγμές σας, θα είναι στ’ αλήθεια μια από τις καλύτερες επιλογές για εσάς και τους αγαπημένους σας. Ν. Τρυπιά 39-41, 2102520566, fb: Μεζεδοπωλείο Μέλισσες
Ασβεστόλακος
Με σχεδόν 70 χρόνια ιστορίας θυμίζει αλλοτινές εποχές, ενώ φροντίζει να αναβαθμίζεται στο κομμάτι της γαστρονομίας, της μουσικής και της υπηρεσίας, διατηρώντας τη ζεστή ατμόσφαιρα του κουτουκιού και δημιουργώντας μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Το μενού είναι βασισμένο σε γεύσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και δημιουργίες του chef - ιδιοκτήτη Γιάννη Ιωαννίδη, που φροντίζει να δίνει στα πιάτα μια πιο δημιουργική πινελιά, ενώ έχει και έναν έξτρα κατάλογο με 5 νέα πιάτα κάθε μήνα. Δοκίμασε οπωσδήποτε κοντοσούβλι μαγειρεμένο sous vide για 8 ώρες τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια με μαρινάδα 14 συστατικών, κριθαρότο λαχανικών με γλυκό κρασί Λήμνου, αποξηραμένο σχοινόπρασο και λάδι μαύρης τρούφας και γύρο κόκορα μαριναρισμένο σε καπνιστή πάπρικα και δενδρολίβανο. Φανταστική και η καταπράσινη αυλή του, η οποία σε μεταφέρει σε σκηνικό παλιάς Αθήνας. Η ζωντανή μουσική που παίζει κάθε βράδυ είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Βασ. Σοφίας & Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Μαρούσι, 2108025298,www.asvestolakos.gr, fb: Asvestolakos
Ιπποπόταμος
Με αναμνήσεις σχεδόν 40 χρόνων, είναι από τα πιο ιστορικά bar της Αθήνας και δύσκολα θα βρεις θαμώνα του κέντρου να μη θυμάται τουλάχιστον ένα (επίσης ιστορικό) ξενύχτι εδώ. Κρυμμένο καλά σε έναν μυστικό πεζόδρομο, στεγασμένο σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα με ειδυλλιακή αυλή, παίζει πάντα μουσικάρες (rock, jazz, funk, soul), έχει πάνω από 30 cocktail (η λίστα μεγαλώνει ανάλογα με τις επιθυμίες, τα γούστα ή τη φαντασία σου), αλλά και κάποιες νόστιμες προτάσεις σε finger food. Είναι στέκι παντός καιρού, για όλες τις εποχές, αλλά το καλοκαίρι είναι η αδυναμία του. Στον πεζόδρομο ή στην αυλή, με τόσο κόσμο και κέφι που νομίζεις ότι γίνεται πάρτι στο μικρό στενό. Extra tip: Μαζί με το ποτό σου έρχεται και ένας ξέχειλος κουβάς με απίστευτα νόστιμα ζεστά και βουτυρένια ποπ κορν. Εθισμός! Ανοιχτά καθημερινά από τις 11 π.μ. Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 2103634583
Μονοκατοικία
Μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1948, ένας παραδεισένιος, καταπράσινος και δροσερός κήπος, τρία αδέλφια με ατελείωτο μεράκι και αγάπη για το καλό φαγητό. Μιλάμε για το αγαπημένο μεζεδοπωλείο Μονοκατοικία, φιλόξενο, σπιτίσιο, περιποιημένο, που εδώ και λίγες ημέρες χρωμάτισε με καλοκαιρινές νότες το μενού του. Κάθε μεζές και μια λιχουδιά, ψωμάκι αφράτο που ζυμώνεται εδώ, ο κήπος σκέτη ρομαντζάδα, οι τιμές παραπάνω από προσιτές. Θα απολαύσετε το αγαπημένο φαγητό του παππού τους, ένα πιάτο-ποίημα με μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας και αυγά, θα αγαπήσετε το μοσχαρίσιο συκωτάκι με σάλτσα από τεντούρα Πατρών, θα λατρέψετε τη φωλιά του κλέφτη με χοιρινό και γραβιέρα. Να πάτε.
Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 210 6819109, Fb: Μονοκατοικία
MOJO
Με εμπειρία 25 χρόνων, είναι το μαγαζί που μπορείς να κάνεις στέκι. Θα το βρεις ανοιχτό από το πρωί με καφέ Taf και κάποια σνακ –έχει μέχρι και βιολογικό σάντουιτς– ενώ το βράδυ το σκηνικό γίνεται ροκ με αγαπημένα ακούσματα από όλο το φάσμα του είδους. Η κάβα του είναι πλήρως ενημερωμένη με 22 ετικέτες μαύρο ρούμι, 15 ετικέτες τζιν και 40 ετικέτες ουίσκι, ενώ τα παιδιά πίσω από την μπάρα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ποτό με βάση τις εκάστοτε προτιμήσεις σου. Να κάτσεις στον κήπο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, ο οποίος αποτελεί μια όαση στην περιοχή των Ιλισίων και θυμίζει κάτι από νησί. Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, 2107757033 fb: Mojo Club
Το Αυγό του Κόκκορα
Είναι κλασικό στέκι εδώ και χρόνια. Πρώτα στην Κυψέλη, μετά στον Άλιμο, τα τελευταία χρόνια σε αυτό το υπέροχο κτίριο του 1933 με τον δροσερό κήπο πάνω στην πλατεία Αυδή. Εδώ, κάτω από τη σκιά των δέντρων να κάτσεις για λαχταριστή ελληνική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές. Δοκίμασε μοσχαράκι πικάντικο, σουφλέ λαχανικών και απίστευτο μουσακά, κοτόπουλο με σος φέτας, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι και φυσικά κόκορα με μακαρούνες, το best of πιάτο του καταλόγου. Συνόδευσε με πολύ καλό χύμα κρασί ή με ετικέτες γνωστών ελληνικών κρασιών, με τσίπουρο από την Άρτα ή με ουζάκι. Tip: Το χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, ψημένο σε ξυλόφουρνο, είναι απλά απερίγραπτα νόστιμο. Λεωνίδου 46 & Μυλλέρου 23, Μεταξουργείο, 2177050103, www.toavgotoukokkora.gr, Fb: Το Αυγό Του Κόκκορα Μεταξουργείο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.