Αυτές τις μέρες, ο χαλβάς δεν λείπει από κανένα σπίτι. Είναι το γλυκό που παραδοσιακά τρώμε σε περιόδους νηστείας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και τα έθιμά μας. Κι η παράδοση των λαών είναι –πράγματι- σοφή.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Σουσάμι, ταχίνι, χαλβάς ιδιότητες και ευεργετικές δράσεις» αποδεικνύονταιπλέον και επιστημονικά τα δεκάδες οφέλη του σουσαμιού και των προϊόντων που παράγονται με βάση το σουσάμι, όπως είναι το ταχίνι και ο χαλβάς.
Τρώγοντας λοιπόν σουσάμι, ταχίνι ή χαλβά, ο οργανισμός μας απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη, όπως είναι η καταπολέμηση της χοληστερίνης, η καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόληψη του καταρράκτη, η συμβολή στην αντιμετώπιση του διαβήτη αλλά και της αρτηριοσκλήρυνσης, η καταπολέμηση της υπέρτασης και η σωστή λειτουργία του ήπατος.
Και όχι μόνο…Το σουσάμι (από το οποίο εξ ολοκλήρου παρασκευάζεται το ταχίνι) θεωρείται υπερτροφή καθώς είναι πλούσιο σε: βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες, θειούχα αμινοξέα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και νιασίνη!
Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, αλλά και όλες τις ημέρες του χρόνου, απόλαυσε Μακεδονικό Χαλβά και Μακεδονικό ταχίνι! Ο Μακεδονικός Χαλβάς, βλέπεις, παράγεται από ταχίνι, δηλαδή από 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο μάλιστα εδώ και έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Με άλλα λόγια πρόκειται το απόλυτο γλυκό που κάνει το απόλυτο…καλό στην υγεία σου!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.