- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσiκνισμα στο σπiτι
3 σάλτσες της στιγμής από τον μετρ του είδους Βασίλη Καλλίδη. Διότι, ως γνωστόν, το κρέας θέλει κάτι να γλιστράει…
Για το κοτόπουλο
Ανακατέψτε σε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, μισό φακελάκι έτοιμης κρεμμυδόσουπας. «Θα κλάψετε» δηλώνει ο Βασίλης. Αλλά εμάς μας αρέσει και η άλλη που φτιάχνει στο Uberness και είναι επίσης του λεπτού: σε ένα βαζάκι μαγιονέζα ανακατεύουμε μία κουταλιά σούπας κίτρινο γλυκό κάρι. Απλά μεγαλειώδης.
Για τα μπιφτέκια
Λιώνουμε στο μούλτι 1 αβοκάντο, μια χούφτα μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι και το χυμό από ένα λεμόνι, τύπου γκουακαμόλε δηλαδή.
Για το ψαρονέφρι
Ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με μια γενναία κουταλιά σούπας μαγιονέζα, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού κατά βούληση.
Extra tip. Για να μη μας φάει το τηγάνι, ο Βασίλης προτείνει τις δικές του «τηγανητές» πατάτες στο φούρνο. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε πατάτες καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους και κομμένες σε χοντρές ροδέλες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι, προσθέτουμε και λίγο λάδι ακόμη και τις ψήνουμε στους 230 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Το κρέας θέλει πίτες, πολλές πίτες
Και οι ροδίτικες λαδόπιτες είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε

Τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης θα τα φας σκέτα ή με μια σαλάτα που δροσίζει. Αστειευόμαστε... Οι πίτες είναι ό,τι πιο ταιριαστό «ψωμοειδές» συνοδεύει επάξια τις ξεροψημένες κρεατένιες μπουκίτσες. Οι ροδίτικες λαδόπιτες πάλι είναι ό,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε τελευταία σ’ αυτή την κατηγορία. Μοιάζουν με τις γνωστές για σουβλάκια αλλά... καμία σχέση. Πιο λεπτές, ελαφρά προτηγανισμένες, με ελάχιστο, «τόσο-όσο» λάδι εντός τους, στέκονται σαν βάση σε σουβλάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλα, ή τυλίγονται έχοντας μέσα τους ό,τι επιλέξει η όρεξή σου (και γλυκά). Θέλουν 1 λεπτό ψήσιμο στο γκριλ ή το (αλάδωτο) τηγάνι. Τις βρήκαμε στο Gusto di Grecia. Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι
Κρέατα με παράδοση κατ' οίκον
Κρεοπωλείο ο Γιάννης
Για απίστευτα χειροποίητα λουκάνικα (απλά ακαταμάχητα) και cd του Elvis (ναι, του Presley). Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, 2103301230
Φάρμα Λαφιωτάκης
Για μπριζολάκια και σουβλάκια πιστοποιημένου ελληνικού μαύρου χοίρου, τουτέστιν το ιερό δισκοπότηρο του τσικνίσματος. Παράδοση στο χώρο σας δωρεάν, πληρωμή και με κάρτα. 291072205/ 6944169075
Φάρμα Μπράλου
Για μοσχάρι black angus και μοσχάρι dry aged. Λουκούμι! 2102713126, 6944950555
Κρεοπωλείο Δρακούλης
Για το φημισμένο Kobe. Για τα φημισμένα... όλα του. Βασ. Παύλου, Βούλα, 2108955655, Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 2109320211
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.