Cucina Amore Mio, o Έκτορας και ο Έρωτας
Το καινούργιο βιβλίο του Botrini έχει συνταγές που σε πάνε από το τραπέζι στο... κρεβάτι
Φίλτρα για να σε θέλει, για να τη θέλεις, για να έχεις καλύτερες επιδόσεις, για να μη σβήσει ποτέ η φλόγα του έρωτα. Δεκάδες μύθοι και θρύλοι έχουν τις ρίζες τους στα «ματζούνια του έρωτα». Υπάρχει βαθιά σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη σεξουαλικότητα. Τα λόγια που ψιθυρίζει χρόνια τώρα ο σοφός λαός, «είμαστε ό,τι τρώμε» όχι μόνο είναι αληθινά, αλλά σχετίζονται βαθιά και με την κρεβατοκάμαρα.
Κάπως έτσι, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Έκτορας Μποτρίνι, βασίζεται σε έγκυρες μελέτες, αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και παρουσιάζει τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη τόσο στο τραπέζι όσο και στο... κρεβάτι. Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό, σπαράγγια mon amour, άτακτα φιλέτα σε σάλτσα σκοτεινό πάθος, κοτόπουλο sexy, σαλάτα αφροδισιακή, μους της Αφροδίτης είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που θα ξεφυλλίσεις στο «Cucina Amore Mio», που δεν είναι τόσο ένα βιβλίο συνταγών, όσο ένα άκρως αποτελεσματικό ερωτικό φίλτρο. Ναι, ο έρωτας πράγματι κάνει μια στάση στο στομάχι, πριν φτάσει για πάντα στην καρδιά.
Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ, €15, www.botrini.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.