- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Φάτε χωρίς ενοχές!
5 λόγοι να μην έχεις τύψεις αν ΔΕΝ έκανες δίαιτα κατά τη διάρκεια των γιορτών
Οι δίαιτες και ο «υγιεινός» τρόπος διατροφής είναι από τους δημοφιλέστερους «στόχους» της εποχής. Αλλά τώρα στις γιορτές, με τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια να οργανώνονται συχνότερα, δύσκολα αντιστέκεσαι στην πιατέλα που περνάει από δίπλα σου, και απλώνεις το χέρι για να διεκδικήσεις και τη δική σου μερίδα. Και μετά… βάζεις τα κλάματα. Κακώς. Και να γιατί:
1. Η ψυχολογική σου υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική
Δυο-τρεις φορές να το ρίξεις έξω δεν σε κάνουν «κακό» άνθρωπο ούτε θα επηρεάσουν την αυτοκυριαρχία σου για την οποία παινεύεσαι. Δεν λέμε να γεμίζεις και τις τσέπες με μελομακάρονα κάθε φορά που φεύγεις από ένα γιορτινό τραπέζι, αλλά αφού τα κοιτάς τόση ώρα με τέτοια λαχτάρα, πάρε ένα, μην το στερείσαι! Το να αφήνεις τον εαυτό σου που και που να χάνει λίγο τον έλεγχο είναι το ίδιο «ευεργετικό» με το να τον συγκρατείς.
2. Εάν υπάρχει μια περίοδος μέσα στη χρονιά για να πάρεις μερικά παραπανίσια κιλά, αυτή είναι ο χειμώνας.
Τα ρούχα είναι φαρδιά και «βαριά» το χειμώνα. Ένα παλτό, μια άνετη φόρμα, το ζεστό, χοντρό πουλόβερ. Δεν είναι πως θα βάλεις το μπικίνι σου το Σαββατοκύριακο. Εύκολα μπορούμε να κρύψουμε κάνα δυο παραπανίσια κιλά το χειμώνα, τα οποία άλλωστε… μας προστατεύουν και από το «κρύο».
3. Το φαγητό των γιορτών είναι πιο … γευστικό
Όλα μαγειρεύονται πιο «νόστιμα» στις γιορτές, λίγο παραπάνω βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, μεγαλύτερες δόσεις «απαγορευμένων» στην καθημερινότητά μας συστατικών, μυρωδιές μπαχαρικών ακαταμάχητες. Δεν φτιάχνεις κάθε μέρα γαλοπούλα γεμιστή, ούτε κουραμπιέδες. Σε φαγητά που μόνο συγκεκριμένες μέρες το χρόνο έχεις τη δυνατότητα να γευτείς μην γυρνάς την πλάτη.
4. Προγραμματίζεις τον εαυτό σου να «αποτύχει»
Μην δίνεις αφορμές στον εαυτό σου να αισθάνεται θλιμμένος και «αποκομμένος», να θυμώνει και να «καταναγκάζεται» με μια μη-ρεαλιστική, για την γιορτινή περίοδο, δίαιτα. Καλύτερα να ενδώσεις χωρίς να μετράς τις μπουκιές σου, γιατί αυτό που προέχει είναι να περάσεις καλά με την οικογένεια και τους φίλους σου, να δεις αγαπημένες παλιές χριστουγεννιάτικες ταινίες, να κάνεις δώρα, να ξεκουραστείς.
5. Η βασιλόπιτα
Και το φλουρί της. Ένα υγιές και καλογυμνασμένο σώμα είναι τέλειο, αλλά το ίδιο είναι και τα Χριστούγεννα. Μην αφήσεις τη ρουτίνα σου να σε παρασύρει και φρόντισε να απολαύσεις κάθε στιγμή χωρίς ενοχές και να νοιώθεις χαρούμενος που έχεις την τύχη να μοιραστείς υπέροχα φαγητά με δικούς σου ανθρώπους. Το σώμα σου θα είναι μια χαρά. Αλήθεια. Άλλωστε, οι γιορτές κρατούν λίγες μέρες. Ακολουθεί ένας ολόκληρος χρόνος να «αυτομαστιγώνεσαι» ελεύθερα.
Εικονογράφηση: Fernando Botero
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.