Health & Fitness

Η δίαιτα των selfies και το μυστικό της επιτυχίας της

Η Justine McCabe έχασε 56 κιλά. Δεν είναι η μόνη (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336315-698580.jpg

Ολοένα και περισσότεροι φέρεται πως καταφεύγουν στην αποκαλούμενη «δίαιτα των selfies».

H περίπτωση της Justine McCabe που απασχόλησε τα μίντια τη χρονιά που πέρασε, χάνοντας 56 κιλά, είναι μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις.

Όπως είχε εξηγήσει στην Today, o λόγος για τον οποίο τραβούσε φωτογραφίες τον εαυτό της ήταν γιατί δεν της άρεσε αυτό που έβλεπε και ήθελε να δει την αλλαγή πάνω της.

Πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιου του Αλικάντε συμπέρανε πως η συνήθεια όσων βρίσκονται σε δίαιτα να διατηρούν ένα φωτογραφικό ημερολόγιο λειτουργεί ευεργετικά στο στόχο τους να χάσουν κιλά.

«Είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπεις κυριολεκτικά τον εαυτό σου να γίνεται ολοένα και πιο αδύνατος» εξηγεί ο Μερσέντες Ρίζο Μπαέζα, ακαδημαϊκός του ιδρύματος.  

Ο αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που καταγράφουν την απώλεια βάρους τους στα social media αλλά και η ανάπτυξη εφαρμογών για αυτούς που θέλουν να κρατούν αντίστοιχα ημερολόγια όπως το Progress που επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις φωτογραφίες τους από το «πριν» και «μετά», ίσως να δείχνει πως «μία selfie την ημέρα…τα κιλά τα κάνει πέρα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ