- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όλο το χρόνο περιμένουμε για αυτή τη μελένια λιχουδιά! Για αυτό ας μην την αφήσουμε σε χέρια τυχαία (όχι προς Θεού, δεν εννοώ της μαμάς). Λένε πώς δεν καταλαβαίνεις Χριστούγεννα αν δεν μοσχοβολήσει το σπίτι από τα μελομακάρονα που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Αν ωστόσο δεν πρόλαβες, δεν ήθελες ή βαρέθηκες να φτιάξεις, αγόρασέ τα. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά (ούτε καν η «μανούλα»), γιατί όλα τα παρακάτω είναι καλύτερα και από σπιτικά!
Φύσις
Τα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου που δεν χρησιμοποιεί πουθενά ζάχαρη (!), φτιάχνονται όλα ένα-ένα στο χέρι! Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ακουμπούν τη ζύμη πάνω σε μια σχάρα (κολπάκι που έκαναν οι νοικοκυρές με τον τρίφτη), έτσι ώστε από τις σχισμές που δημιουργούνται, να χάσουν την υγρασία τους κατά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο όταν σιροπιάζονται, γίνονται τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά! €17,40/κιλό, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Τάσος
Στον πιο αγαπημένο και λιλιπούτειο φούρνο-ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι. Έτσι και τα ωραία τους μελομακάρονα, που είναι τραγανά απ’ έξω, αλλά μαλακά μέσα. €17,40/κιλό, Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154
Βάρσος
Εδώ και 125 χρόνια το ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς χρησιμοποιεί τις πιο αγνές πρώτες ύλες χωρίς ίχνος συντηρητικών, βελτιωτικών ή χημικών. Για αυτό και τα μελομακάρονά του είναι τόσο νόστιμα. €14/κιλό, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Κυβέλη
Από τα ωραιότερα σπιτικά μελομακάρονα. Με μπόλικο μέλι και καρυδάκι. Και μοσχοβολάνε! €18/κιλό, Καψάλη 3, Κολωνάκι, 2107232259
Πάβλοβα
Αφού θα πας που θα πας για την πιο θεϊκή πάβλοβα της πόλης, ευκαιρία να πάρεις και λίγα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα. Εντελώς χειροποίητα, θα σου θυμίσουν της μαμάς σου. €18/κιλό, Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827
Παπασπύρου
Τα τσακίζουμε κάθε χρόνο οικογενειακώς. Έχουν θυμαρίσιο μέλι Κάσου και βγαίνουν σε δύο μεγέθη, κανονικά (€14/κιλό) και μπουκίτσες (€17/κιλό), οι οποίες υποπτεύομαι ότι είναι πιο ακριβές γιατί είναι επικίνδυνα εθιστικές. Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 2106424528
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.