- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το πολύ καλό Nordic εστιατόριο Safka ξεκινάει την χρονιά με μια δυνατή βραδιά οινογευσιγνωσίας. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είναι τα-ομολογουμένως πολύ καλά- κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη από την Κρήτη που θα εμπνεύσουν τον σεφ Samu Koskinen στη σύνθεση ενός μενού 4 πιάτων (και φυσικά θα συνοδεύσουν κάθε πιάτο).
Το μενού μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει:
Ελαφρώς ψημένο ταρτάρ σολομού συνοδευόμενο από σαλάτα γογγυλιού και μήλου με κρέμα horseradis
Chardonnay 2011
Pιζότο από κριθάρι και άγρια μανιτάρια Φινλανδίας με κρέμα από συκωτάκια κοτόπουλου
Sangiovese- Cabernet Sauvignon 2007
Αργομαγειρεμένο μπουτάκι λαγού, με πουρέ μήλου και σελινόριζας, λαχανικά σοτέ και σκούρα σάλτσα
Ασπρος Λαγός, Cabernet Sauvignon 2009
Πίτα από καραμελωμένα δαμάσκηνα με παγωτό βανίλια
Helios 2005
*Στο δείπνο περιλαμβάνεται το φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml εκτός από το Helios επιδόρπιο κρασί , το οποίο θα είναι 60ml.
Για κρατήσεις: 210-52 43 340
SAFKA Bar Restaurant – Nordic Cuisine
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82,Κεραμεικός
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.