- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Κέρκυρα στον αφρό της μπίρας
Έχεις πολλούς λόγους να ξεκλέψεις ένα τριήμερο για να βρεθείς στην Κέρκυρα (και) εκτός τουριστικής σεζόν και αν είσαι λάτρης της μπίρας, έχεις ακόμη έναν. Το «Corfu Beer Festival», είναι ένα 5ήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και χειροποίητης μπίρας με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος.
Μετά από τη συνάντηση της Κέρκυρας με τη Βαυαρία στο «Corfu meets Bavaria» (2013) και τη Μεγάλη Βρετανία στο «Corfu meets UK» (2014) ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο συναπάντημα με τη γειτονική (και λατρεμένη) Ιταλία. Όσοι βρεθούν στο Corfu meets Italy, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, μουσικής και τεχνογνωσίας, που δεν έχει τελειωμό!
Η Corfu Beer, η αγαπημένη όσο και βραβευμένη μπίρα των Κερκυραίων ήδη φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της 4 από τα καλύτερα ζυθοποιία της Ιταλίας (Birrificio Rurale, Birra del Borgo, Birrificio Lambrate, και No Tomorrow Craft Beer), με τα οποία έχουν από κοινού δημιουργήσει χειροποίητες μπίρες με πρωτότυπες γεύσεις, αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης 2 πανελλήνιοι διαγωνισμοί: ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Young Bartender και ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Home Brewing.
Επειδή όμως από τη μία η μπίρα τον θέλει τον μεζέ της και από την άλλη πρόκειται για την ένωση δύο χωρών με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν 4 εστιατόρια, που θα προσφέρουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία, όπως επίσης και ένας εκθεσιακός χώρος με τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα Ιονίων Νήσων.
Info: Το Corfu Beer Festival θα πραγματοποιηθεί στον Αρίλλα της Κέρκυρας, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Corfu Beer. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Corfiot Actions με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας, την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Αρίλλα, ενώ βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Ιταλικού Προξενείου στην Κέρκυρα και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.