Θεματα

Το Μεγάλο Φαγοπότι του Vezené

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314898-232780.jpg

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήθελες να είναι μια ιδανική Κυριακή; Εγώ ναι. Θα ήθελα να ξυπνάω αργά, να πίνω καφέ αργότερα, και το μεσημεροαπόγευμα να βρίσκομαι με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, να γελάμε, να τρώμε και να πίνουμε. Και μετά να ξανατρώμε. Θα ήθελα να μοιάζουν οι Κυριακές με τα Χριστούγεννα, να σηκωνόμαστε από το τραπέζι, μόνο όταν είναι πια πολύ αργά.

image

Κάπως έτσι το σκέφτονται και στο Vezené και επαναφέρουν για ακόμη μία χρονιά τις (πολύ επιτυχημένες κατά γενική ομολογία) 3pm Sundays. Εδώ, οι Κυριακές κυλάνε χαλαρά, στο βάθος παίζει τζαζ και μπροστά σου λάμπει ένα πληθωρικό εορταστικό τραπέζι.

Όσο για το μενού...Αρκεί να πούμε ότι είναι επηρεασμένο από την θρυλική ταινία «Το μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι. Με άλλα λόγια...πιο πληθωρικό δεν γίνεται. A La Carte Menu και πιάτα ημέρας ερωτοτροπούν γύρω από την ιδέα της πληθωρικότητας, της ανθρώπινης επαφής και της αρχέγονης ζεστασιάς ενός κυριακάτικου τραπεζιού.

image

Οι πρωτόγονες τεχνικές του καπνού, της θράκας ξύλου ελιάς και της ροτισερί είναι και πάλι οι απόλυτες βασίλισσες στην κουζίνα του Ari Vezené. Στην τραπεζαρία βγαίνουν με σειρά προτεραιότητας: μια φραγκόκοτα, μια μοσχοβίτικη πάπια, ένα χωριάτικο κοτόπουλο, πίτες όλων των ειδών, κυνήγια με χοντρά ζυμαρικά και ένας στρατός από αυγά, όλα σενιαρισμένα με την ύψιστη μαεστρία της μαγειρικής τέχνης, πριν πάρουν θέση στο πιάτο σου.

image

Αυτά τα νόστιμα και αξιοθαύμαστα θα συμβαίνουν στο Vezené για κάθε Κυριακή του Δεκέμβρη. Late Lunch στις 3μ.μ και Early Dinner μέχρι τις 12π.μ.

*Το εστιατόριο θα λειτουργήσει παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα παραμείνει κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232003

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ