Brisk: Η σύγχρονη τέχνη των παραδοσιακών comfort πιάτων
Brisk σημαίνει σβέλτος και ζωηρός, όπως η εξυπηρέτηση του αγαπημένου μαγαζιού της Κέρκυρας
Μέσα σε ένα από τα γραφικά στενά της Κέρκυρας, εκεί που η ζωή κυλάει χαλαρά έριξε άγκυρα ένα μικρό, γουστόζικο μπιστρό που κάνει αίσθηση σε όσους ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό. Το Brisk δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο αλλά μια εμπειρία που παντρεύει το comfort food με την ελληνική γαστρονομία, σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό και φροντισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. "Στο τιμόνι" βρίσκεται ο σεφ-ιδιοκτήτης Σπύρος Βαραγγούλης, ενώ ο αδερφός του Μιχάλης κρατάει το εστιατόριο σε ρυθμούς άψογης φιλοξενίας που προτεραιότητά της έχει την χαλάρωση του πελάτη και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, όπως μαρτυρά, άλλωστε και το όνομα του μαγαζιού.
Το μενού κινείται σε γνώριμες γεύσεις με μοντέρνες ανατροπές, φτιαγμένες από εκλεκτά ελληνικά υλικά. Στην αρχή, τα κρύα ορεκτικά θέτουν ψηλά τον πήχη με το εντυπωσιακό “μίλφειγ” παντζάρι, ένα παιχνίδι υφών και γεύσεων με τραγανή ζύμη, παντζάρι, Κυανό Δράμας, κρέμα παντζαριού με γιαούρτι και καρύδι. Στα ζεστά, οι τυρολουκουμάδες με καπνιστό μετσοβόνε και μαρμελάδα βερίκοκο με μυρωδικά έρχονται να απογειώσουν τον ουρανίσκο.
Στα κυρίως, ο τραχανάς με αρνί είναι ένας ύμνος στην ελληνική παράδοση με σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού, ξινό τραχανά, μανιτάρια, παλαιωμένη γραβιέρα και το αρωματικό βούτυρο Κέρκυρας που δένει όλα τα υλικά αρμονικά. Για τους λάτρεις του καλού κρέατος, το μοσχαρίσιο tri-tip Black Angus (200gr) σερβίρεται με σάλτσα βουτύρου και γαρνιτούρα της επιλογής σας, σε μια εκτέλεση που αποθεώνει την πρώτη ύλη.
Το φινάλε είναι γλυκό και comfort, όπως αρμόζει στο ύφος του Brisk. Η crème brûlée με μάντολες Κεφαλονιάς και νότες πορτοκαλιού είναι ένα τραγανό-βελούδινο κλείσιμο που μυρίζει Επτάνησα, ενώ η φογάτσα espresso με καραμελωμένο τσουρέκι Κέρκυρας, κρέμα espresso, παγωτό espresso και βέλγικη σοκολάτα είναι μια απόλαυση φτιαγμένη για τους coffee lovers.
Η λίστα κρασιών του Brisk είναι μελετημένη για να συνοδεύσει ιδανικά κάθε επιλογή, με διαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Μια επίσκεψη εδώ δεν προσφέρει απλά γεύμα με γεύσεις αξέχαστες αλλά αποτελεί μια αντιπροσωπευτική εικόνα της φιλοξενίας του νησιού και σίγουρα η ατμόσφαιρα του μαγαζιού σε κάνει να θες να επιστρέψεις εκεί με κάθε ευκαιρία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.