- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
«12 πιάτα»: η νέα γαστρονομική άφιξη στο Κουκάκι έχει την υπογραφή του Παύλου Κυριάκη
Το μενού θα περιλαμβάνει 12 πιάτα με γεύσεις αυθεντικής ταβέρνας
Πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου για τα «12 πιάτα» στο Κουκάκι
Λίγο καιρό μετά την άφιξη του Βουλκανιζατέρ, το «12 Πιάτα» προσγειώνεται με τη σειρά του στο στενό της Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Κουκάκι. Μια σύμπραξη του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα (ο ίδιος συμμετέχει και στο ιδιοκτησιακό σχήμα του Βουλκανιζατέρ) και του διακεκριμένου με αστέρι Μισελέν σεφ Παύλου Κυριάκη, με όραμα να δημιουργηθεί ένας χώρος που παραπέμπει στην αυθεντική ελληνική ταβέρνα.
Το μενού θα αποτελείται από 12 πιάτα, όπως υποδηλώνει το όνομά του, με την σχάρα να πρωταγωνιστεί. Τα προσφερόμενα θα είναι οι γνωστές νοστιμιές μιας αυθεντικής ταβέρνας, πάντα με τις παρεμβάσεις ενός σεφ σαν τον δημιουργικό Παύλο Κυριάκη, δηλαδή κάποια πιάτα που μαθαίνουμε πως θα σερβίρονται είναι χοιρινός γύρος, κοντοσούβλι, μπιφέκια από κιμά χοιρινού και προβάτου, μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα, χωριάτικη σαλάτα, χόρτα εποχής, τυροκαυτερή, τζατζίκι χωρίς σκόρδο, τηγανιτές πατάτες, ρώσικη σαλάτα και πορτοκαλόπιτα για γλυκό. Όλες οι πρώτες ύλες, θα προέρχονται από ντόπιους μικρούς παραγωγούς και θα συνοδεύονται με ελληνικά κρασιά.
Το ότι ο κατάλογος θα απλώνεται σε μόλις σε 12 προτάσεις, δίνει το περιθώριο ώστε όλες οι παρασκευές να γίνονται στο εστιατόριο με έμφαση στην ποιότητα, την εποχικότητα και την λεπτομέρεια. «Θα αποφύγουμε τα πολλά λάδια και τα έτοιμα που συναντά κανείς στην μέση ψησταριά. Ο γύρος, που προέρχεται από μια μικρή κτηνοτροφική φάρμα στην Αττική, θα φτιάχνεται στο χέρι στην κουζίνα, όπως και τα μπιφτέκια, το κοντοσούβλι, τη τυροκαυτερή θα την φτιάχνουμε μερακλίδικη με τυριά διαλεκτού τυροκομείου. Οι πατάτες θα κόβονται στο χέρι και θα τηγανίζονται επιτόπου, η ντομάτα θα προέρχεται από τους καλύτερους παραγωγούς. Η επιλογή του γλυκού θα είναι η πορτοκαλόπιτα αλλά αυτό αναλόγως την εποχή μπορεί να αλλάζει είτε σε εκμέκ είτε σε καρυδόπιτα» μας ενημερώνει ο σεφ τονίζοντας πως οι όλες επιλογές θα είναι value for money, με στόχο να αποτελέσει η ταβέρνα στέκι που θα μπορεί να επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά.
Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που είδαμε, ο χώρος μοιάζει πιο «γαστρονομικός» απ’ ότι μια κλασική ψησταριά, με ξύλινους τοίχους, πολυελαίους και το κλασικό αθηναϊκό μωσαϊκό δάπεδο ενώ σύμφωνα με το πλάνο η μουσική υπόκρουση θα είναι ελαφρολαϊκά άσματα περασμένης εποχής και ρεμπέτικα.
Οι πόρτες θα ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με ωράριο σε πρώτη φάση, 13.00 – 23.00, εκτός Δευτέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνοικιακό, παλαιάς κοπής κλασικό καφέ με κάθε του πιάτο μπουκιά και συχώριο
Το μυστικό ενός burger δεν βρίσκεται σε ένα μόνο συστατικό
Εδώ, η πρώτη ύλη δεν κρύβεται πίσω από περίπλοκες τεχνικές ή υπερβολικές σάλτσες
Φαγητό, cocktails, μουσική, graffiti, merch outfits και μπόλικη… αλητεία
Το burger όπως πρέπει να είναι
Και μάλιστα μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια
Ένα burger spot με ξεκάθαρη ταυτότητα, όπου η απλότητα δεν σημαίνει έλλειψη φαντασίας, αλλά γευστική ακρίβεια.
Αγγίζει την tailor made εμπειρία
Πολλά και νόστιμα θα σας προτείνει το μενού, σε έναν όμορφο, καλαίσθητο χώρο
Από το Παλαιό Φάληρο στο Κουκάκι, διατηρώντας την ποιότητα σε υψηλό επίπεδο
Δύο φίλοι ένωσαν την εμπειρία και την αγάπη τους για το αυθεντικό American street food, δημιουργώντας έναν χώρο με ξεκάθαρη ταυτότητα.
Πίσω από το μενού βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Ράλλης, που έχει δώσει στις συνταγές σύγχρονη ματιά, χωρίς να απομακρύνεται από την ουσία του street food
Δεν χρειάστηκε ποτέ να ακολουθήσουν κάθε νέα μόδα του burger scene. Επιμένουν σε αυτό που γνωρίζουν καλά.
Πεντανόστιμα burgers, χαλαρό vibe και μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να μείνεις λίγο ακόμη
Tο street food γίνεται λίγο πιο sophisticated, αλλά με την υπερβολή που θέλεις από ένα burger
Πρωταγωνιστές εδώ είναι το φρέσκο τηγανητό κοτόπουλο και τα λουκούλλεια burgers
Στα must το χατσαπούρι, τα ρώσικα Syrniki και τα αφράτα pancakes
Φωτεινό, ήσυχο και φιλόξενο, είναι το ιδανικό καταφύγιο για να πιεις τον καφέ σου και να φας κάτι (πολύ) νόστιμο
Η απόδειξη ότι η απουσία γλουτένης δεν σημαίνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό στη γεύση!
Η μέρα ξεκινάει νωρίς με τη μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου specialty καφέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.