- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Gaya Athens: Το comfort restaurant bar στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι το νέο all day στέκι
Το νέο εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη είναι ολόφρεσκο και γεμάτο athenian vibes
Gaya Athens: ένα στέκι για τον άνθρωπο που κινείται, μένει, εργάζεται ή επισκέπτεται την πόλη
Ολόφρεσκο, γεμάτο athenian vibes το GAYA, το νέο all day εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη. Θα τον έχεις ίσως ακουστά από τη συμμετοχή του στο Survivor. Αυτό που μάλλον δεν έχεις ακούσει είναι ότι έχει μακρά ιστορία στο επιτυχημένο επιχειρείν. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι και το γνωστό Sempre cocktail bar στη Σαρανταπόρου στο Περιστέρι, που έχει δημιουργήσει παρέα με τον Γιώργο Σέμπρο και τον Κώστα Κωνσταντόπουλο. Η ίδια ομάδα –αυτή τη φορά μαζί τους και ο Δημήτρης Χαβέλας– μεγαλουργεί στο κέντρο. Σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία, πλάι στον ναό της Καπνικαρέα, όπως τονίζει ο Σάκης, το Gaya συμβάλλει στην ομορφιά του αθηναϊκού τοπίου. Γι’ αυτό ονομάστηκε άλλωστε έτσι, όπως μας εξηγεί, για να ηχεί «όπως η γαία», το στοιχείο που μας προσφέρει αγαθά όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα γήινα χρώματα του διάκοσμου δένουν άψογα με το urban στοιχείο και σε προσκαλούν να περάσεις ξέγνοιαστες στιγμές. «Δίνουμε έμφαση σε μια ολιστική εμπειρία υψηλής ποιότητας, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμολογιακή μας πολιτική» αναφέρει ο Σάκης, τονίζοντας ότι το όραμα για το Gaya είναι να αποτελέσει στέκι για τον άνθρωπο που κινείται, μένει, εργάζεται ή επισκέπτεται την πόλη.
Η κουζίνα του Gaya είναι εμπνευσμένη από την ελληνική και ευρύτερα τη μεσογειακή γαστρονομία «για να θυμίζει γεύσεις που αγαπήσαμε από παιδιά» μας λέει και δίνει τη σκυτάλη στον σεφ Κωνσταντίνο Άκουρο, ο οποίος μας παρουσιάζει το μενού. Χωρίζεται σε brunch, lunch και dinner. Όλα είναι χειροποίητα και οι συνταγές με βάση την εποχικότητα. Οι πρώτες ύλες ελληνικές και πάντα φρέσκες. Τα πιάτα μαγειρικά και αισθητικά άρτια. Μας προτείνει να δοκιμάσουμε τις κροκέτες παστίτσιο – μια ευφάνταστη εκδοχή τεσσάρων αραντσίνι που ξυπνάει μνήμες παράδοσης. Το σπετσοφάι με λουκάνικο Καρδίτσας, σάλτσα ντομάτας Σαντορίνης και αρσενικό Νάξου, είναι κυριολεκτικά η Ελλάδα στο πιάτο – ιδανική επιλογή για ένα comfort dinner παρέα με εκλεκτό κρασί. Το κριθαρότο με γαρίδες jumbo είναι πιάτο ασυναγώνιστης γεύσης. Από τα επιδόρπια η ελαφριά και καλοκαιρινή Πάβλοβα είναι must try.
Στον χώρο υπάρχει και ένα σούπερ ενημερωμένο κελάρι για να επιλέξουμε από τα υπέροχα κρασιά –ωδή στον διεθνή αμπελώνα– που φυλάσσονται σε ιδανικές συνθήκες. Τις εντυπώσεις κλέβει και το bar, το λεγόμενο και «Gin Tower», όπου φιγουράρουν αμέτρητες αξιοσημείωτες ετικέτες gin. Ο bartender θα προτείνει ένα από τα δροσερά signature cocktails ή θα πειραματιστεί δημιουργώντας custom εκδοχές. Ο DJ δίνει τον παλμό κάθε στιγμή της ημέρας και η Αθήνα μόλις βρήκε το νέο της στέκι για να χαλαρώνει όποτε το αποζητά!
Καλαμιώτου 2, πλατεία Αγίας Ειρήνης 2103249450
www.gaya-athens.comInsta: gaya.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.