- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°

Mini Bar: σε αυτή την αυλή στου Ψυρρή θα φας βασιλικό πρωινό κι άλλα νόστιμα
Το Mini Bar ονομάστηκε έτσι γιατί κάποτε ήταν μια σταλιά. Μόλις 29 τ.μ. μαγαζί που ωστόσο κατάφερνε να χωρέσει περισσότερους από 680 κωδικούς σε ποτά… μινιατούρες. Αλλά αυτά ανήκουν στο (μακρινό) παρελθόν. Μέσα στα χρόνια το Mini Bar μεγάλωσε, εξελίχθηκε, έβαλε πρωινό και μια κάρτα φαγητού, ενώ στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, τον Γιώργο Κατσαρό και τη Δήμητρα Γκιώνη, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα ζευγάρι, ο restaurant manager Γιώργος Καμάρας και η σεφ Κωνσταντίνα Διβόλη. Δυο ονόματα καθόλου τυχαία: ο Γιώργος εργάστηκε για χρόνια στα εστιατόρια του Gordon Ramsay, αλλά και στο Savoy του Λονδίνου, ενώ η Κωνσταντίνα έκανε το πέρασμα της από εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin στην Ισπανία, στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Με όλες αυτές τις περγαμηνές, περιττό να πω ότι πλέον η ταμπέλα “Mini Bar” στέκει μόνο ως φόρος τιμής στην αλλοτινή χρήση του χώρου.
Mini Bar: σε αυτή την αυλή στου Ψυρρή θα φας βασιλικό πρωινό



Νωρίς το πρωί, η Ναυάρχου Αποστόλη είναι ήσυχη. Διαλέγω τη δροσερή αυλή, μια σωστή μικρή πλατεΐτσα με αναπαυτικά καθίσματα, δεκάδες φυτά και παχουλές, νυσταλέες γάτες. Δεν περνά πολλή ώρα πριν σερβιριστεί το πρωινό μου. Κατευθείαν από την κουζίνα του Mini Bar καταφθάνει ένα λαχταριστό καλαθάκι με το χαρακτηριστικό ασπροκόκκινο τραπεζομάντιλο του πικ νικ. Εδώ μέσα κουρνιάζουν φρεσκοψημένα κρουασάν, ζουμπουρλά ντόνατς, muffins, ένα υπέροχο ψωμί, μαζί και μαρμελάδες πραγματικά σπιτικές – χθες μόλις τις έφτιαξε η Κωνσταντίνα.

Αλλά όλο αυτό το μοσχομυριστό υπερθέαμα, που μοιάζει με πρωινό ακριβού ξενοδοχείου, είναι μόλις η αρχή. Η Κωνσταντίνα έχει συνθέσει ένα μενού- built up. Δηλαδή, εκτός από όλα τα πιάτα που ονειρεύεσαι για το πρωινό ή το brunch σου, υπάρχει επίσης μία λίστα με sides για να «χτίσεις» εσύ το πρωινό σου ακριβώς όπως το θες. Για παράδειγμα, επιλέγεις τον τρόπο που επιθυμείς να μαγειρευτούν τα αυγά σου (τηγανιτά, ποσέ, βραστά, ομελέτα ή scrambled), ύστερα διαλέγεις με τι θες να τα συνοδέψεις: μπέικον, καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο, ντοματίνια και ελιές, καπνιστό ζαμπόν, καπνιστή γαλοπούλα, σπαράγγια ή γραβιέρα;

Ωστόσο, η Κωνσταντίνα είναι περισσότερο περήφανη για τη σος Hollandaise της με την οποία περιλούζει τα αυγά Benedict. Εννοείται ότι τη φτιάχνει μόνη της (όπως σχεδόν τα πάντα στο μενού, από το βουτυρένιο brioche μέχρι τις μαρμελάδες), αλλά όπως μου εξηγεί αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστικό. Για τη δημιουργία της χρησιμοποιεί σιφόν, κάτι που διατηρεί τη σύσταση της Hollandaise απολύτως τέλεια κάθε φορά.

Για τους (ακόμη) πιο πεινασμένους, υπάρχουν κι άλλα θαυμαστά: βουνά από χειροποίητα pancakes (με βούτυρο κλαριφιέ και βανίλια Μαδαγασκάρης παρακαλώ), μίνι burgers και sandwiches, power bowl, αλλά και ένα Buddha bowl με κοτόπουλο (ή tofu στη vegan εκδοχή του), κινόα, ντομάτα, αβοκάντο και ρεβίθια. Όρεξη να ‘χεις…


Όλα αυτά τα βρίσκεις καθημερινά 10.00 με 14.00, όμως από τις 12.00 ήδη τρέχει και ο κατάλογος του φαγητού. «Η ιδέα είναι ένα μεσογειακό gastrobar με sharing φιλοσοφία», λέει ο Γιώργος και συνεχίζει: «Θέλουμε ο κόσμος να δοκιμάζει διάφορες γεύσεις, ελληνικές ως επί το πλείστον, βάζοντας τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού». Έλα, λοιπόν, με φίλους και μοιραστείτε το αρνάκι που σιγοψήνεται στον φούρνο για 24 ώρες πριν σερβιριστεί με πουρέ πατάτας, την ποικιλία με τα πεντάφρεσκα θαλασσινά ημέρας («ό,τι έχω στην κουζίνα, κολύμπαγε χθες το βράδυ, να ξέρεις!», τονίζει η Κωνσταντίνα), τους λαχανοντολμάδες μπακαλιάρου (!) με αυγολέμονο, αλλά και τα «Θρακιώτικα» αυγά με καβουρμά και τραγανή πατάτα. Τσουγκρίζεις με επιλεγμένες ετικέτες (αλλά και εξαιρετικό χύμα) από τους αμπελώνες της Ελλάδας, φίνα ελληνικά αποστάγματα, δροσερές μπίρες ή κάποιο ωραίο cocktail. Είναι ωραία η ζωή σε αυτή τη φιλόξενη αυλή…
Ναυάρχου Αποστόλη 16, Ψυρρή, 210 3236120, Fb: MINIBAR, Instagram: @minibar_psiri, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο μακριά πας για έναν κεφτέ;
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Πολύ θα το θέλαμε και στην Αθήνα!
Παλιές και αυθεντικές στιγμές μέσα στη Δημοτική Αγορά της πόλης
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.