18 νόστιμα στέκια σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη

Η Άνοιξη: Φρέσκο ψάρι και αυθεντική τσιπουροκατάσταση

Όποιος πήγε µία φορά, απέκτησε εκεί το νέο του στέκι.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άνοιξη
Η Άνοιξη
Η Άνοιξη
Η Άνοιξη
  • Πλατεία Ηρώων Κύπρου 5
  • 2109359438

Η Άνοιξη είναι το στέκι σου για φρέσκο ψάρι στη Νέα Σμύρνη

Η Άνοιξη ήρθε στη Νέα Σµύρνη πριν από δύο χρόνια και έχει γίνει ένα από τα αγαπηµένα µας στέκια. Εκεί θα βρεις φρέσκο ψάρι –το 95% του µενού αποτελείται από θαλασσινά– και χειροποίητες γεύσεις από τα χεράκια της κυρίας Πόπης που µεγαλουργεί στη κουζίνα. Όπως επισηµαίνει και ο κ. Γρηγόρης, ο έταιρος υπεύθυνος στην Άνοιξη, η φιλοσοφία τους είναι απλή: µόνο άριστες πρώτες ύλες. 

Όλα τα του τηγανιού, λοιπόν, θα τα φας άφοβα γιατί τα έλαια είναι και αυτά εκλεκτά. Από ορεκτικά θα δοκιµάσεις τέλειους κολοκυθοκεφτέδες και χειροποίητες αλοιφές. Από σαλάτες εµπνευσµένη γαριδοσαλάτα µε µαρούλι, ρόκα, κάπαρη, σπιτική σος, αγγούρι και τουρσί. Γρήγορα θα περάσεις όµως στα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά. Το άπαιχτο ψητό φρέσκο καλαµάρι δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου. Θα γευτείς και νόστιµες ψητές σαρδέλες και τέλεια τηγανισµένο γαύρο αλλά και σουπιές κατσαρόλας που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. 

Αν στην παρέα υπάρχει και ο κλασικός κρεατοφάγος θα του παραγγείλεις τα ανεπανάληπτα κεφτεδάκια της κ. Πόπης. Να ρωτήσεις και για τα πιάτα ηµέρας που είναι νοστιµότατα όσπρια ή παραδοσιακά µαγειρευτά, όπως ένας πεντανόστιµος µουσακάς. 

Αφού φας και πιεις εκλεκτά αποστάγµατα, ούζο και τσίπουρο ή κρασάκι ελληνικό, θα σε κεράσουν και νόστιµο γλυκάκι ή γιαουρτάκι µε χειροποίητο βύσσινο, ανάλογα µε τη µέρα. 

Όποιος πήγε µία φορά, απέκτησε εκεί το νέο του στέκι. 

  • Πλατεία Ηρώων Κύπρου 5
  • 2109359438

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου