- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Λουίζα στον Νέο Κόσμο είναι ένα all day στέκι για ποτό, brunch και μεζεδάκια
Ο Νέος Κόσμος δεν είναι πια «ανερχόμενος» αλλά μια γειτονιά με τη δική της σφραγίδα στο γευστικό χάρτη της πόλης. Κέντρο-απόκεντρο, με εύκολη πρόσβαση από παντού, έγινε γνωστός με το ΦΙΤΑ, που πρώτο τον έβαλε στις διαδρομές της νοστιμιάς. Πίσω λοιπόν, από το Intercontinental, κεντρικότατα και στον απόηχο της Λαγουμιτζή, όσοι -και είναι πολλοί-, δουλεύουν στις πολλές ολόγυρα εταιρίες, μπορούν να χαρούν, αφού πια έχουν ένα στέκι για το ποτό τους μετά το γραφείο. Και πολλά μεζεδάκια να τσιμπήσουν και πιάτα κανονικά να χορτάσουν την πείνα τους.
Βεραμάν και ροζάκι, με νοσταλγικά λευκά φερ-φορζέ και αντίστοιχη ρομαντική art de la table, η Λουίζα, θέλει να την αποκαλούν «εδεσματοπωλείο». Μια άλλη λέξη για να ορίσεις ένα all day στέκι, το οποίο ποντάρει πολύ στο brunch του. Μια παρέα επτά νέων παιδιών που όλοι έχουν τη δική τους εμπειρία στην εστίαση, αποφάσισαν να στήσουν εδώ, το μαγαζί που θα ήθελαν για προσωπική τους χρήση αλλά έλειπε από την περιοχή. Οπότε, τα παιδιά των γύρω εταιριών, που λέγαμε, μπορούν να κάνουν ένα πρωινό πέρασμα για γλυκές αβγόφετες με σοκολάτα, φράουλες και κρέμα πορτοκάλι, πιο πρωτότυπα ακόμη, αλμυρές αφγόφετες με κρέμα φέτας, αβγό και μπέικον ή πολύ απλά, ένα τοστ με αβοκάντο και αβγό.
Πολλοί θα προτιμήσουν την πρωτοτυπία μιας κροκέτας μουσακά εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα τηγανητά αβγά με πατάτες-όλοι μια απλότητα νοσταλγούμε. Η ιδιαίτερη κατηγορία "to share" φροντίζει τις παρέες που θέλουν να μοιραστούν κάτι με το κοκτέιλ τους: μικρά μπεργκεράκια, pinza σε διαφορετικές γεύσεις, κλαμπ σάντουιτς που ξεφεύγει από το βαρετό-κλασικό, με ψητό κοτόπουλο, μαγιονέζα πιπεριού, αβοκάντο και μαρμελάδα κρεμμυδιού. Οι μακαρονάδες φλερτάρουν με την Ελλάδα και την παράδοση, ωραία ιδέα τα σπαγγέτι με απάκι και χωριάτικο λουκάνικο, πρωτότυπη ιδέα το ριζότο καρμπονάρα με παστό κρόκο αβγού ή το τραχανότο με κολοκύθα και φέτα.
Η προβατίνα, η οποία να σας ενημερώσω γνωρίζει τέτοιες δόξες στα μενού των εστιατορίων που η τιμή της έχει φτάσει στο Θεό και ταυτόχρονα αρχίζει να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις, εδώ σερβίρεται σε μπεργκεράκι με τζατζίκι, λάχανο και καρότο αλλά υπάρχει και ένα πιο κοσμοπόλιταν ριμπ-άι για όσους το κρέας τους το προτιμούν λιγότερο ρουστίκ. Οι γονείς θα χαρούν με το μικρό παιδικό μενού αν και οι τραγανές, ολόχρυσες μπουκίτσες τηγανητής πατάτας αρκούν να δώσουν χαρά μεγάλη σε μικρούς και μεγάλους.
Σφιγγός 13 & Λαγουμτζή, 2109218120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.