Resto

Zuka Athens: Πανασιατική κουζίνα και ατμόσφαιρα party στο κέντρο

Όταν το edamame με kimchi και καμένο βούτυρο δίπλα σε ένα κοκτέιλ με yuzu βάζουν την οδό Αμερικής στο γαστρονομικό παιχνίδι

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zuka Athens

Ζuka: To εστιατόριο με τις γεύσεις πανασιατικής κουζίνας, τα καταπληκτικά κοκτέιλ και τον εντυπωσιακό διάκοσμο στο κέντρο της Αθήνας

Το Zuka βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, (στον χώρο που παλιά στέγαζε το θρυλικό Kalua), δίπλα στα θέατρα, τα εμβληματικά αθηναικά ξενοδοχεία και τα μεγάλα, πολυτελή καταστήματα μόδας. Ωστόσο, μπαίνοντας μέσα και αντικρίζοντας τον εντυπωσιακό μαξιμαλιστικό χώρο με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό (υπογράφει ο Θανάσης Κυρατσούς), καθώς και την μεγάλη μπάρα που στολίζεται με ασιατικά άνθη σε κάθε της σημείο, η αίσθηση είναι πως βρίσκεσαι σε κάποια μεγάλη μητρόπολη της Ασίας, στην Σαγκάη ή το Τόκιο.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, Σεμπάστιαν και Παολίνα Διαμαντούλη με εμπειρία 20 χρόνων στην εστίαση σε Αθήνα και Μύκονο, μαζί με τον Πλάτωνα Παπαγιαννόπουλο φιλοδοξούν να κάνουν το Zuka έναν από τους must (και γαστρονομικά) προορισμούς της πόλης. Ο chef Νίκος Χολέβας που γνωρίσαμε στο Νoema της Μυκόνου, έχει δημιουργήσει το πανασιατικό menu, ενώ ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης το ολοκληρώνει με τις γλυκές του δημιουργίες. Ας δούμε όμως μερικά ενδεικτικά πιάτα, τα οποία, κατόπιν επιτόπιας δοκιμής, θα σας πω πως ξεκάθαρα ανήκουν στην κατηγορία των "don't miss".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

Ta πικάντικα edamame με kimchi, καμμένο βούτυρο και lime είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτά. Μπορείς να τα πάρεις για ορεκτικό και να τα τσιμπάς μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα πιάτα ή και ως συνοδευτικό για το ποτό σου το οποίο θα ταιριάξει (αλλά και θα σβήσει) ιδανικά με την αψάδα τους. Από τα ορεκτικά και πάλι, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα dumblings με αστακό, γαρίδα, τζίντζερ και άνιθο. Σερβίρονται 4 στον αριθμό, τέλεια και αφράτα στην υφή με πλούσια γέμιση και έναν πεντανόστιμο ζωμό να αχνίζει γύρω τους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

Το Zuka μεγάλη δύναμη έχει και στα ωμά. Δοκιμάσαμε το 'Snow crab tartar' με μάνγκο και yuzu, και με έντονη και υπέροχη την γεύση του καβουριού. Από τις επιλογές σε σούσι του μενού επιλέξαμε (με τη βοήθεια του πολύ ενημερωμένου και ευγενέστατου σέρβις), τα "Zuka Rolls" που θεωρούνται το highlight όλων καθώς πέρα από γαρίδα tempura και σολωμό παίρνουν ένταση και από το wasabi τρούφας που όντως τους ταίριαζε πολύ. Όλα τους έκαναν την τέλεια αρχή και μας άνοιξαν την όρεξη για την καντονέζικη τραγανή πάπια. Σερβιρίστηκε εντυπωσιακά, πάνω σε μεγάλο ξύλινο δίσκο με μαλακά πιτάκια φούρνου, βελούδινη σάλτσα απο δαμάσκηνα και μικρά κομμάτια φρέσκο κρεμμύδι και αγγουράκι για να κάνεις παιχνίδι με τη γέμιση. Προτείνεται ανεπιφύλακτα μέσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς στο Zuka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

Η γαστρονομική απόλαυση συνεχίστηκε και στα γλυκά. Κλείσαμε το υπέροχο δείπνο μας με dulcey, ζελέ passion fruit, compote μπανάνας, χιόνι καρύδας και τραγανές μαρέγκες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

Να πούμε στο σημείο αυτό οτι κάθε πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με κάποιο κοκτέιλ από την εξαιρετικά προσεγμένη λίστα που περιλαμβάνει 12 επιλογές με βάση το τζιν αλλά και signature προτάσεις. Το δικό μας αγαπημένο ήταν το 'Geisha' με σέξι κόκκινο χρώμα που οφείλεται σε χυμό ροδιού, με τζιν, σιρόπι σαμπούκου και μέντα αλλά και το 'Buddhas pear' με γκρέιπφρουτ, αχλάδι, yuzu sake και σιρόπι lemongrass. Φυσικά κάποιος μπορεί να επιλέξει μέσα από την πλούσια και καλά ενημερωμένη wine list κάποια ετικέτα από τον ελληνικό ή τον διεθνή αμπελώνα. Εντυπωσιακό, glam, με διάθεση για πάρτι, με μουσικές βραδιές και με γνωστούς djs να εναλλάσσονται, το Zuka Athens παίρνει τη θέση του στο κέντρο της πόλης φιλοδοξώντας να τοποθετήσει τον όρο bar restaurant στα σημερινά πλαίσια και να ξαναφέρει την διασκέδαση στο κέντρο της πόλης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuka Athens (@zukaathens)

 


Zuka Athens: Aμερικής 6, Αθήνα, 21 0363 9174
Instagram: zukaathens
Facebook: Zuka Athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ