Resto

Η ταβέρνα της κυρίας Μαρουσώς στην Αμοργό

Μαγειρευτά και φρέσκο ψάρι με φόντο το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134641-307266.jpg

Από τα ωραιότερα πράγματα του καλοκαιριού είναι η στιγμή που θα κάτσεις με το μαγιό, βρεγμένο ακόμα, στην καρέκλα της γραφικής ταβέρνας του νησιού. Θα στηριχτείς με τους αγκώνες στο τραπεζάκι, θα μισοκλείσεις τα μάτια και θα αγναντέψεις στο βάθος το Αιγαίο κάτω από τον απογευματινό ήλιο.

Ύστερα θα έρθει ο ταβερνιάρης να σου πει ότι έχει ψαράκι φρέσκο, μόλις σήμερα το πρωί πιάσανε αθερίνα με το καΐκι. Η γυναίκα του θα στην τηγανίσει στο μικρό κουζινάκι, θα στην ακουμπήσει μπροστά σου μαζί με χωριάτικες σαλάτες που έχουν όλα τα καλά του διπλανού μπαχτσέ. Ουζάκι θα πιεις και τίμιους θαλασσινούς μεζέδες θα τσιμπήσεις, πάλι από τα χεράκια της. Είναι παινεμένη μαγείρισσα… Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτές τις νησιώτικες ταβέρνες.

image

image

Τέτοια ταβέρνα είναι και η Μαρουσώ στην όμορφη Αμοργό. Πληθωρική, οικογενειακή και τίμια. Στην κουζίνα μαγειρεύει η ίδια η Μαρουσώ με τη βοήθεια των παιδιών της. Και τι δεν φτιάχνουν τα χέρια της! Κατσικάκι λεμονάτο, καλαμάρι γεμιστό με φέτα, κρεατικά στα κάρβουνα, μελιτζάνα στον φούρνο με φέτα και ντομάτα, και φυσικά φρέσκο ψάρι.

Όλα αυτά τα ευχαριστιέσαι με την ψυχή σου σε πολύ μεγάλες μερίδες (αλλά σε χαμηλές τιμές) στα τραπεζάκια της βεράντας. Από εδώ, την ώρα του δειλινού έχεις θέα ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να βουτάει στις ομορφότερες παραλίες του νησιού, που όλες τους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

image

Στα ίδια τραπεζάκια θα κάτσεις και το πρωί να πιεις τον μερακλίδικο καφέ σου ή να δοκιμάσεις το πλούσιο, νησιώτικο πρωινό. Έπειτα μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου στο γραφικό χωριό Αρκεσίνη, να βουτήξεις στα καθαρά νερά του Μούρου και να ξαναγυρίσεις πάλι για μεσημεριανό. Θα το κάνεις, όχι μόνο για το σπιτικό φαγητό, αλλά και για τη φιλική εξυπηρέτηση. Καθόλου τυχαίο που η κυρία Μαρουσώ πήρε πιστοποιητικό διάκρισης για το 2016 από το Trip Advisor.

Αρκεσίνη, Αμοργός, 2285072331

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ