Αυτοκινηση

Ο Neuville κερδίζει το Ράλι Μόντε-Κάρλο του 2024

Το πρωτάθλημα WRC του 2024 ξεκινά με ενδιαφέρον, πολλές προκλήσεις και αλλαγές στο σύστημα βαθμολογίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Neuville κερδίζει το Ράλι Μόντε-Κάρλο του 2024
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024: Τι έγινε την τελευταία ημέρα του αγώνα - Η νίκη του Thierry Neuville 

Το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2024 ανήκει δικαιωματικά στον Βέλγο Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος κατάφερε με υπομονή, επιμονή και εξαιρετικές επιδόσεις να κατακτήσει την 1η θέση σε έναν απαιτητικό πρώτο αγώνα με δύσκολες συνθήκες και να προηγηθεί του αντιπάλου του, Sébastien Ogier (Toyota Yaris) με 16,1 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024
© RBCP, WRC Teams

Στην αρχή του αγώνα ο Neuville αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στον κινητήρα αλλά παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στην πρώτη τριάδα. Το Σάββατο ξεκίνησε την επίθεση του στον Elfyn Evans (Toyota Yaris) το οποίο απέδωσε καθότι στη 2η κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) του Σαββάτου ανέβηκε στην 1η θέση. Κατάφερε να την κρατήσει για τρεις Ε.Δ. μέχρι που στην προτελευταία Ε.Δ. ο Sebastien Ogier του την «έκλεψε», κάτι το οποίο όμως δεν κράτησε πολύ. Ο Neuville τελείωσε την ημέρα ξανά στην πρώτη θέση, και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 3 Ε.Δ. της Κυριακής απέτρεψε τον Ogier από το να πάρει την 10η του νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

«Δεν έχω λόγια, για να είμαι ειλικρινής», είπε ένας ενθουσιασμένος Neuville μετά τον τερματισμό του Power Stage στο εμβληματικό Col de Turini. «Ήταν τόσο υπέροχο αυτό το Σαββατοκύριακο, ένιωσα τόσο άνετα στο αυτοκίνητο. Όλη η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και νομίζω ότι όλο το πακέτο λειτουργούσε πολύ καλά. Υπάρχουν πάντα πράγματα για βελτίωση, οπότε φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το ράλλυ», πρόσθεσε.

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024
© RBCP, WRC Teams

Ο Ogier αντίστοιχα είπε ότι «Ήταν μια ωραία μάχη με τον Thierry. Μπράβο του, ήταν πολύ γρήγορος αυτό το Σαββατοκύριακο», παραδέχτηκε.

Ο Elfyn Evans αν και κράτησε την 1η θέση καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, έχασε την ευκαιρία του να ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά το Σάββατο το πρωί. Εντέλει, τερμάτισε στην 3η θέση, 29,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του Ogier.

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024
© RBCP, WRC Teams

Στον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της Hyundai, μετά από 2 χρόνια, ο Ott Tänak τερμάτισε στην 4η θέση γενικής. Ο Εσθονός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 αντιμετώπισε προβλήματα στον κινητήρα σε όλη τη διάρκεια του ράλλυ, αν και ένας ταχύτερος χρόνος σε μια Ε.Δ. το πρωί του Σαββάτου απέδειξε τις δυνατότητές του με το i20 N.

Ο Adrien Fourmaux κατάφερε να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας 5ος συνολικά για την ομάδα του, M-Sport Ford, οδηγώντας ένα Ford Puma. Πίσω του, στην 6η θέση, ήταν ο Andreas Mikkelsen της Hyundai, με τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) στην 7η, σχεδόν τρία λεπτά πιο πίσω μετά το μικρό ατύχημά του την Παρασκευή.

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024
© RBCP, WRC Teams

Ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) κέρδισε στην κατηγορία WRC2, ανεβαίνοντας στην 8η θέση γενικής. Πέρασε τον Pepe López στο φινάλε ενώ ο Nikolay Gryazin ολοκλήρωσε το top 10.

Ο δεύτερος γύρος του WRC διεξάγεται στο χιόνι και τον πάγο της Σουηδίας. Ο μόνος καθαρά χειμερινός αγώνας του πρωταθλήματος έχει έδρα την πόλη Umeå και θα διεξαχθεί 15-18 Φεβρουαρίου.

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024: Οι νικητές

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 2ος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), 3ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris)

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2), 2ος ο Pepe Lopez (Skoda Fabia RS Rally2), 3ος ο Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2)

Ράλι Μόντε-Κάρλο 2024
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ