Αυτοκινηση

Το ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι η απόδειξη γιατί οι μικρές ιδέες οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές

Βρεθήκαμε στην πανελλήνια παρουσίαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι η απόδειξη γιατί οι μικρές ιδέες οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές

Ηλεκτρικό Volvo EX30: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Πού τo είδαμε;
Στην χθεσινή πανελλήνια παρουσίασή του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση.

Volvo EX30
Volvo EX30

First info
Το νέο Volvo EX30 είναι το μικρότερο SUV της μάρκας μέχρι σήμερα, διατίθεται σε ελκυστική τιμή και σύμφωνα με την σκανδιναβική αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει  μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές της ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια.

Volvo EX30

Τι είναι

  • Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Volvo Β-SUV της μάρκας
  • Ένα μικρό αυτοκίνητο με μεγάλες δυνατότητες
  • Το EX30, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του στρατηγικού μετασχηματισμού στον οποίο βρίσκεται η Volvo, η οποία από τα μέσα της δεκαετίας, στοχεύει ο μισός όγκος των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να φτάσει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 8-10%.
  • Μέχρι το 2030, σχεδιάζει δε να πουλάει μόνο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Πού απευθύνεται
Σε όλους τους μέχρι σήμερα πελάτες της, σε εκείνους που τοποθετούν ως προτεραιότητα τις τεχνολογικές εξελίξεις τις μάρκας και που ορίζονται «Mobility Pioneers» και πλέον σε μία νέα γενιά υποψήφιων αγοραστών που ονομάζονται «Trend Driven Car Buyers».

Volvo EX30

Γνωριμία

Το Volvo EX30 είναι μικρό, πλήρως ηλεκτρικό premium B-SUV πόλης. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι που ζουν στην πόλη αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να προσφέρει άνεση και να τους επιτρέπει να μετακινούνται στη δουλειά και να μετακινούνται, ενώ το κάνουν με τρόπο που αντικατοπτρίζει ποιοι είναι.

Το EX30 έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα ανέμενε κάποιος από ένα αυτοκίνητο Volvo και στοχεύει να φροντίζει τόσο εσάς όσο και άλλους σε δύσκολα αστικά περιβάλλοντα.

Για παράδειγμα, περιλαμβάνει ένα ειδικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για ποδήλατα που βοηθά στην πρόληψη των λεγόμενων ατυχημάτων «πόρτας», ειδοποιώντας σας όταν πρόκειται να ανοίξετε την πόρτα σας μπροστά σε ποδηλάτη, σκούτερ ή κάποιον δρομέα.

Volvo EX30

Σχεδίαση

Σύμφωνα με την Volvo το EX30 ενσωματώνει όλες τις σχεδιαστικές τάσεις της μάρκας σε μικρότερη μορφή, ενώ αποτελεί και αισθητικό πρόκριμα για τα μοντέλα του μέλλοντος.

Το μακρύ μεταξόνιο, οι μεγάλοι τροχοί και οι κοντοί πρόβολοι δημιουργούν μία οπτική ισορροπία στο εξωτερικό.

Ξεχωρίζει αμέσως ότι πρόκειται για ηλεκτροκίνητο όχημα μέσω της κλειστής μάσκας κυρίως και τις ζάντες τύπου Aero.

Ψηφιακοί προβολείς εμπνευσμένοι από το «Σφυρί του Θωρ» του αρχαίου σκανδιναβικού θεού, ενώ πέντε εξωτερικά χρώματα του δίνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα.

3 εκδόσεις εξοπλισμού, Core, Plus και Ultra, ενώ προσεχώς θα προστεθεί και μία ξεχωριστή για τους λάτρεις της περιπέτειας, Cross Country.

Volvo EX30

Tech

Νέο σύστημα infotainment με ψηφιακή οθόνη 12,3’’ και πρωτόκολλο επικοινωνίας NFC.

Πλήρης παλέτα ADAS με έως και 32 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού!

Διαισθητική τεχνολογία που ανιχνεύει τις κινήσεις των βλεφάρων και της κόρης του ματιού ώστε να αναγνωρίζει πιθανή κόπωση ή απόσπαση της προσοχής του οδηγού και να επεμβαίνει με κατάλληλες ειδοποιήσεις ή ακολούθως ενέργειες.

Volvo EX30

Στον δρόμο

Τρία διαθέσιμα κινητήρια σύνολα:

  1. EX30 με ένα ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και με μπαταρίες 51 kWh
  2. EX30 με ένα ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και με μπαταρίες 69 kWh Extended Range
  3. EX30 με δύο ηλεκτροκινητήρες, με μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 428 ίππων, με τη μεγάλη μπαταρία των 69 kWh και τετρακίνηση. Η έκδοση αυτή επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,6’’ καθιστώντας το έτσι ως το πιο γρήγορο Volvo παραγωγής στην ιστορία της μάρκας.

Η αυτονομία με τη μικρή Standard μπαταρία φτάνει τα 344 χιλιόμετρα και με τη μεγάλη Extended Range τα 476 χλμ.,

Η φόρτιση της μπαταρίας από το 10-80% σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC γίνεται σε μόλις 26 λεπτά.

Απόσταση από το έδαφος 16,5 εκ., ανάρτηση 5πλών συνδέσμων πίσω.

Volvo EX30

Τιμές
Οι τιμές των νέων Volvo EX30 αρχίζουν από τις 37.572 ευρώ για την έκδοση Core με τον ένα ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και με μπαταρίες 51 kWh (χωρίς να υπολογίζεται το όφελος κρατικής επιδότησης).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ