10 λόγοι για να αγαπήσεις τον φθινοπωρινό καιρό
Οδηγός επιβίωσης για τις κρύες μέρες που έρχονται
Όσο κι αν δε θες να το παραδεχτείς, έχεις αφήσει για τα καλά πίσω το καλοκαίρι κι αρχίζεις να μπαίνεις σε χειμωνιάτικο mood. Οι πρώτες κρύες μέρες κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά πέρα από το μουντό καιρό και τη χαμηλή θερμοκρασία, παραδέξου πως το «χουχούλιασμα» και η θαλπωρή του σπιτιού μοιάζουν με την καλύτερη έξοδο. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης αυτής της εποχής, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να την εκτιμήσεις.
1. Απολαμβάνεις χωρίς ενοχές το φαγητό, αφού δεν σε νοιάζει και τόσο αν θα διατηρήσεις την καλοκαιρινή σου φόρμα. Η αλήθεια είναι ότι ο χειμωνιάτικος καιρός και το γεγονός ότι περνάς παραπάνω χρόνο στο σπίτι σε εμπνέουν για διατροφικές ατασθαλίες.
2. Αρχίζεις να φοράς μάλλινα και άλλα χειμωνιάτικα ρούχα, που σε κάνουν να νιώθεις σαν να μην άφησες ποτέ το ζεστό κρεβατάκι σου.
3. Είναι η εποχή που βρίσκεις αφορμή να «λιώνεις» μόνος ή με παρέα στο σπίτι σε μαραθώνιους σειρών. Ή τι καλύτερο από το να βλέπεις ταινία μια βροχερή μέρα;

4. Ένας ζεστός καφές ή ένα φλιτζάνι μυρωδάτο τσάι είναι η ιδανική παρέα, ή μήπως μπορείς να πεις όχι σε μια κούπα ζέστης σοκολάτας μια χειμωνιάτικη μέρα; Είναι σχεδόν προαπαιτούμενα του κρύου καιρού. Σπίτι ή σε κάποιο καφέ είναι σίγουρο ότι θα τιμήσεις τα χειμωνιάτικα ροφήματα. Μάθε τις πιο ζεστές γωνιές της Αθήνας για ζεστό κι αρωματικό τσάι εδώ

5. Ο χειμώνας προσφέρει και την υπέρτατη θαλπωρή του τζακιού. Οι τυχεροί μπορούν να καλέσουν φίλους και να παίξουν επιτραπέζια μπροστά στη φωτιά ή να κάνουν barbeque.
6. Ο κρύος καιρός κάνει καλό στην τσέπη σου και σε βοηθά να κάνεις οικονομία αφού οι συναντήσεις σε σπίτια φιλών γίνονται όλο και πιο συχνές, όπως και τα house parties. Κάθεσαι μέσα πολύ περισσότερο, χωρίς να νιώθεις τύψεις που χάνεις τις εξόδους σου.

7. Η νύχτα είναι μεγαλύτερη – μια καλή δικαιολογία για να απολαμβάνεις παραπάνω ύπνο.
8. Για να δώσεις μια εορταστική νότα στην καθημερινότητα, θυμήσου να φτιάξεις ζεστό κρασί με μπαχαρικά, γνωστό και ως Glühwein (λαμπερό κρασί) – καλύτερο από κάθε cocktail και γιατρικό στο κρυολόγημα.
Το μόνο που θα χρειαστείς για να το μοιραστείς με την παρέα σου, είναι:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί,
μέλι και ζάχαρη (βάλε ανάλογα πόσο γλυκό θες να είναι)
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
φλούδα ενός πορτοκαλιού
10 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
Βάλε όλα τα υλικά σου σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και μόλις αρχίζει να βράζει, βγάλε το από τη φωτιά γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ. Σούρωσε το κρασί από τα μπαχαρικά και σέρβιρε σε κούπες.

9. Η χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και η μελαγχολία εμπνέουν για περισσότερο διάβασμα, τι πιο ωραίο από τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου ενώ έξω βρέχει;
10. Βαρέθηκες τα ρούχα σου; Κρύος καιρός σημαίνει καινούργια γκαρνταρόμπα, άρα περισσότερα αξεσουάρ, όπως μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια – ευκαιρία να ανανεώσεις το στιλ σου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθήλωσε το κοινό η avant première της σπουδαίας τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Το έργο του Σάββα Σαββόπουλου αναδεικνύει τη στενή διαπλοκή τραύματος, μηχανιστικής λειτουργίας και ψυχοσωματικής αποδιοργάνωσης
Γιατί η καθημερινή αλλαγή καλτσών και το σωστό πλύσιμο είναι απαραίτητα για την υγεία των ποδιών
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Η φάρμα της ευγένιας και της αγάπης
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.