- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο όρος που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης για κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές
«Υπάρχει ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης - Εκλογές 2023 - Το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κάλπες
«Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι αν ο λαός θα προτιμήσει αυτούς που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το καλό όλων ή αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να είναι στην εξουσία» δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στη Καθημερινή της Κυριακής .
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που δεν θα θυμίζει τη διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. «Ξέρετε οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας προσπαθούν ο καθένας από την πλευρά του να ταυτιστούν ο μεν με την σταθερότητα, ο δε με την πρόοδο. Αμφότεροι, όμως, κυβέρνησαν κακοποιώντας και τις δυο έννοιες» αναφέρει.
Και διαβεβαιώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ούτε ίσες αποστάσεις θέλει να κρατήσει ούτε τον ουδέτερο να παραστήσει», υπογραμμίζοντας: «Βρίσκεται απέναντι και στους δυο και πορεύεται στην δική του όχθη. Την όχθη του καθήκοντος, της διαφάνειας, του σεβασμού των δημοκρατικών αρχών και θεσμών, της δημιουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών και της "Διαύγειας"».
Νέα πυρά Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ανταγωνίζονται για το ποιος θα ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, θα χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, θα κάνει τις περισσότερες υποκλοπές, θα διορίσει τους περισσότερους μετακλητούς, θα κάνει τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις. Ακόμη και μέσα στα σκοτεινά χρόνια των μνημονίων εκείνοι στάθηκαν στην όχθη της εργαλειοποίησης της χρεοκοπίας μιλώντας για λύσεις που εκ των προτέρων γνώριζαν ότι είναι εκτός πραγματικότητας».
Ο κ. Ανδρουλάκης ασκεί κριτική σε Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «είχε τεσσεράμισι χρόνια στη διάθεση του ο κ. Τσίπρας και τέσσερα ο κ. Μητσοτάκης για να δείξουν τις προθέσεις τους και τα αποτελέσματα των πολιτικών τους. Το μόνο που τους κρατά όρθιους, είναι η σύγκριση και οι συμψηφισμοί μεταξύ τους και αυτό πιστεύω ότι είναι αδιέξοδο και καταστροφικό. Γι' αυτό και η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα με αυτούς πρωταγωνιστές».
Οι προϋποθέσεις για να μπει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση μετά τις εκλογές
Σχετικά με ποιες προϋποθέσεις θα εισέλθει το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές, τονίζει:«Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα θα τηρήσει όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Μια είναι η προϋπόθεση για να μπούμε στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης: Να έχουμε ισχυρό ποσοστό ώστε να μπορούμε να επιβάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες ως πεδίο συγκλίσεων, όπως συμβαίνει στα κράτη με ισχυρή φιλελεύθερη δημοκρατία. Σε άλλη περίπτωση, δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία για την εξουσία. Στη φάση που βρίσκεται η χώρα μας, οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην αλαζονεία και τον καθεστωτισμό. Αρκεί όμως να έχουν σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις και πρόσωπα που μπορούν να εκφράζουν την ευρύτερη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας».
Για το ζήτημα της παρακολούθησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει δοκιμάσει κανείς να τον εκβιάσει γιατί, όπως υπογραμμίζει, «ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα μου θα επιτρέπαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Υποθέτω όμως ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν από απλή περιέργεια που με παρακολουθούσαν».
Παράλληλα, επισημαίνει τις βαριές ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός και τις οποίες αποφεύγει να αναλάβει στο ακέραιο. Κατακρίνει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον "πολακισμό", αποδεικνύοντας ότι η συμμαχία με τον Καμμένο δεν ήταν συγκυριακή. Οι πρακτικές αυτές δεν νομίζω ότι απηχούν τον προοδευτικό κόσμο».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διατυπώνει τα προγραμματικά σημεία αιχμής που θέτει ως προτεραιότητα το κόμμα και εξηγεί αναλυτικά τη θέση του για τη προστασία των δανειοληπτών από τους καταχραστικούς πλειστηριασμούς των funds προτείνοντας να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν άντεξαν, και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.