- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: «Έτοιμη σε 10 μήνες η πρώτη επέκταση του φράχτη στον Έβρο»
Ολοκληρώνονται τα πρώτα 35 χιλιόμετρα
Τάκης Θεοδωρικάκος - Ο φράχτης στον Έβρο και τα πρώτα 35 χλμ. της επέκτασης
Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, ενώ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Όπως τόνισε ο υπουργός, στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επί πλέον 35 χιλιόμετρα του φράχτη στον Έβρο, καθώς ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσει το έργο.
Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον ελληνικό Προϋπολογισμό, αλλά όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι χώρες της Ε.Ε «πρέπει να κατανοήσουν ότι τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία», εκφράζοντας ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ορισμένες χώρες θα συνδράμουν στην κάλυψη της δαπάνης.
Επανέλαβε ότι τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα «δεν περνάει τίποτα, ιδιαίτερα στον Έβρο» σημειώνοντας ότι οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία, ενδεχομένως να ενισχύσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και για αυτόν τον λόγο υπάρχει ετοιμότητα τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, όπου η αστυνομία συνδράμει το λιμενικό.
«Όταν σημειώθηκε αυτή η τραγωδία στη γειτονική Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός βρεθήκαμε δίπλα στους γείτονές μας. Πήγαν τα παλικάρια της ΕΜΑΚ και συνέδραμαν να σωθεί κόσμος. Βεβαίως εκεί απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πάντες βοηθούν την Τουρκία να ορθοποδήσει. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό να μετακυληθεί σε νέες ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις», είπε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στη χθεσινή ημέρα μνήμης για τους πεσόντες αστυνομικούς, επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «έλαμψε δια της απουσίας του», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι είχε προβλεφθεί να υπάρξει και κατάθεση στεφανιού.
Όσον αφορά στην στάση της κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς, είπε ότι τους τιμά στην πράξη και όχι με λόγια, θυμίζοντας ότι κατέβαλε ενίσχυση 600 ευρώ ως ένδειξη αναγνώρισης της δουλειάς που κάνουν. Σημείωσε παράλληλα, ότι η αστυνόμευση στην πρωτεύουσα έχει ενισχυθεί και οι νυχτερινές περιπολίες έχουν υπερδιπλασιασθεί.
Τι συμβαίνει με τους συνοριοφύλακες και τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης στον Έβρο
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης πολλών εκ των νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο για να πετύχουν ευνοϊκή τοποθέτηση στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας:
«Στον Έβρο είχαμε και κάτι ανάποδο, θέλω να το πω γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ εντάξει και πάρα πολύ ειλικρινείς: Δυστυχώς υπήρξαν ορισμένοι από τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ψευδέστατα δήλωσαν σύμφωνα συμβίωσης. Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και ποινική έρευνα από τη δικαιοσύνη και είναι προφανές ότι όσοι νομίζουν ότι θα αρχίσουν την πορεία τους και την σταδιοδρομία τους στην Ελληνική Αστυνομία με παρανομίες, είναι πολύ γελασμένοι και δεν πρόκειται ποτέ να προσληφθούν. Όποιος έχει το εθνόσημο στην στολή του, θα πρέπει να το έχει στο μυαλό και στην καρδιά του με πράξεις».
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking γυναικών από τη Λατινική Αμερική
Σχετικά με την εξάρθρωση του κυκλώματος trafficking, σωματεμπορίας και εκπόρνευσης γυναικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας σε διεθνές επίπεδο.
Και γνωστοποίησε ότι ήδη η ΕΛΑΣ συνεργάζεται με περισσότερες από 15 χώρες σε αυτό το επίπεδο, μεταξύ άλλων και με τις αμερικανικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.