Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα αστυνομικών: Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή - Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα τροπολογία εν μέσω αντιδράσεων ανακοίνωσε ο Τσακαλώτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίδομα αστυνομικών: Πέρασε η τροπολογια στη Βουλή - Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίδομα 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς: Εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το «ναι»

Eσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η θετική ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επίδομα των 600 ευρώ προς αστυνομικούς και λιμενικούς.

Μάλιστα, με κείμενο τους που υπέγραψαν 270 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην κίνηση αυτή και ασκούν κριτική στο κόμμα τους.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων στο εσωτερικό του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να φέρει τροπολογία στο Κοινοβούλιο που θα προβλέπει ότι το επίδομα των 600 ευρώ θα επεκταθεί στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας. Την ενέργεια αυτή προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εδώ και πολύ καιρό και πριν την τροπολογία είχαμε πει ότι αν κάποιοι χρειάζονται το επίδομα αυτοί είναι οι άνθρωποι της Υγείας. Εμείς θα καταθέσουμε τροπολογία για να δοθούν τα 600 ευρώ στους ήρωες της πανδημίας και στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ και των εποπτευόμενων φορέων της Υγείας και στους εκπαιδευτικούς - μόνιμους και αναπληρωτές – αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων».

Απαντώντας, η κυρία Γκάγκα εξήγησε πως η κυβέρνηση παρείχε έκτακτο επίδομα στο υγειονομικό προσωπικό την περασμένη χρονιά ενώ προχώρησε και σε μόνιμες αυξήσεις.

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με παρέμβαση στην Ολομέλεια όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Κάνετε σπέκουλα μεγάλη με τα 600 ευρώ στους αστυνομικούς. Τα δίνετε γιατί θέλετε να κάνετε αυταρχικό κράτος. Δεν πέφτουμε στην παγίδα σας».

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Βουλής ψήφισε θετικά στην τροπολογία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς.

Κατά τη σχετική ψηφοφορία, «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ ψήφισε «όχι».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πούλου, εμφανίστηκε να έχει ψηφίσει «όχι», ωστόσο με σχετική δήλωσή της (βάσει του άρθρου 72Α του Κανονισμού της Βουλής), διευκρίνισε ότι η ψήφος της στην τροπολογία ήταν «ναι» και ότι «εκ παραδρομής ψήφισε όχι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ