Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς» (βίντεο)

Πότε θα δοθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς τον Δεκέμβριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς τον Δεκέμβριο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς - Η εφάπαξ ενίσχυση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη

Την εφάπαξ ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ, για τον Δεκέμβριο σε ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, ανακοίνωσε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει τον Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο» τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών». Και εξήγησε: «Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ».

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό πριν την ομιλία του στην Τρίπολη

«Ή είσαι με τον Πούτιν ή είσαι με την Ειρήνη», το μήνυμα Μητσοτάκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η βίαιη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία διαμορφώνει πρωτόγνωρο περιβάλλον αβεβαιότητας. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με την Ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Ήταν φυσικό η Ελλάδα να βρεθεί αμέσως στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εδώ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, διαρκής υπενθύμιση για τη δική μας ελευθερία. Με ανοικτή ακόμα την πληγή της Κύπρου δεν γίνεται ο ελληνισμός να δεχθεί μια νέα κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος ούτε να αφήσουμε παράδειγμα επίθεσης σε μια χώρα».

«Μόνο με ειρήνη και σταθερότητα προοδεύουν οι οικονομίες και οι κοινωνίες. Το αποδείξαμε με τους πολίτες να έχουν απαλλαγεί από δεκάδες φόρους. Το αποδεικνύουμε και σήμερα:

  • Την 1η Μαίου θα αυξηθεί για 3η φορά ο κατώτατος μισθός.
  • Καταργούμε από 1η Ιανουαρίου οριστικά και για όλους τους Έλληνες την εισφορά αλληλεγγύης και προχωράμε ύστερα από 10 χρόνια σε αύξηση κοντά στο 8% στις αποδοχές 2,5 εκ συνταξιούχων.
  • Περίπου ένας στους δύο θα έχουν κέρδος ουσιαστικά μία πρόσθετη σύνταξη.
  • Ενισχύουμε για τις γιορτές, στις 20 Δεκεμβρίου, 2.300.000 συμπολίτες με ειδικό επίδομα 250 ευρώ και γιατρούς του ΕΣΥ με αύξηση μισθού.

» Αναλογιστείτε ότι μόνο τον Δεκέμβριο ο κρατικός προϋπολογισμός εκτός από τη στήριξη στους λογαριασμούς ενέργειας , θα εκταμιεύσει ποσό πάνω από 800 εκατ. ευρώ» ανέφερε επίσης.

«Θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στις Σέρρες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Τρίπολη, εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία στις Σέρρες με τον νεκρό μαθητή μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου.

«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιοτητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ