- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παράταση της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία ζητούν οι βενζινοπώλες
Ως και την 30ή Απριλίου 2023
Βενζινοπώλες: Το αίτημα για παράταση της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία - Ως τις 30 Απριλίου 2023
Αίτημα παράτασης της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία ύψους 0,20 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο έως και την 30ή Απριλίου 2023 ζητάει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή σημειώνεται ότι «εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2022 η κρατική επιδότηση, παρότι πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα, όπου οι ανάγκες για θέρμανση είναι ιδιαίτερα αυξημένες και το εισόδημα των νοικοκυριών δραστικά περιορισμένο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς την επιδότηση του κράτους.
Επιπλέον, οι διαρκείς, ραγδαίες διακυμάνσεις των τιμών ενέργειας, άλλοτε με ανοδική και άλλοτε με καθοδική τροχιά, εντείνουν την ανασφάλεια και καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη σταθερής κρατικής επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης καθ' όλη την περίοδο διάθεσής του.
Συνεπώς, οι συμπολίτες μας χρειάζονται από την κυβέρνηση τη συγκεκριμένη παράταση στήριξης για το κοινωνικό αγαθό της θέρμανσης, δηλαδή την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία ύψους 0,20 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο έως και την 30ή Απριλίου 2023, που μπορεί να επιτευχθεί, όπως φημολογείται, από την εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία εκ της επιβολής φόρου στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
«Όσες φορές το πετρέλαιο είχε προσιτή τιμή οι πολίτες ζεστάθηκαν»
«Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, από την μεγάλη εμπειρία μας στην αγορά, ότι οι καταναλωτές που δεν προμηθεύτηκαν ήδη πετρέλαιο είναι οι πλέον οικονομικά ασθενέστεροι και αυτοί που ουσιαστικά θα αγοράζουν μικρές ποσότητες, όσες δηλαδή τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους, της τελευταίας στιγμής. Όπως απεδείχθη, όσες φορές το πετρέλαιο είχε προσιτή τιμή οι πολίτες ζεστάθηκαν. Εξάλλου, πιστεύουμε ότι δεν θα θέλατε, οι καταναλωτές να νιώσουν ότι αποπροσανατολίστηκαν από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι η βούλησή της, όπως αποτυπώθηκε, ήταν να στραφούν στη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.