- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πτώση της τιμής στην αντλία - Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση από το επίδομα
Τι δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος
Βουτιά στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης - Μέσα στον Δεκέμβριο η πρώτη πληρωμή για το επίδομα στους δικαιούχους
Πτώση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην τιμή των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αυξάνεται η ζήτησή του με το κρύο να γίνεται πλέον εντονότερο. Συγκεκριμένα, χθες, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν στο 1,19 ευρώ / λίτρο. Αντίστοιχα, το diesel ήταν στο 1,94 ευρώ / λίτρο και η βενζίνη στο 1,996 ευρώ / λίτρο.
Όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου στον ΣΚΑΙ το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σήμερα κατά 15% φθηνότερα συγκριτικά με τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του. «Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει μια μείωση της τάξης των 20 λεπτών περίπου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.
Α. Βεσυρόπουλος: Έως 21/12 η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης
«Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.
«Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, τονίζοντας ότι «φέτος θα διατεθεί ποσό 300 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, ποσό αισθητά αυξημένο, σε σχέση με τα 174 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό Α1156/2022, για το ύψος, τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο.
Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, όπως ειδικότερα ανέφερε:
- επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για το φωτιστικό πετρέλαιο, εκτός από την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσοξύλων, της βιομάζας πέλλετ και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η οποία ίσχυε πέρυσι.
- διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση οι περισσότεροι δικαιούχοι και αυξήθηκε η βάση υπολογισμού και το ανώτατο όριο του επιδόματος.
- προβλέφθηκε διπλασιασμός του ποσού του επιδόματος, το οποίο μπορεί να φτάσει στα 1.600 ευρώ για νέους δικαιούχους, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους, οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση. Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις.
- προκειμένου να διασφαλιστεί ρευστότητα στους καταναλωτές, κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η οποία θα καταβληθεί έως την 21η Δεκεμβρίου 2022, οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.
Σε σχέση με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας, δηλαδή πέλετ, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος συνδέεται με την προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης, ο οποίος καθορίστηκε βάσει κλιματολογικών συνθηκών, να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.
Όπως εξάλλου επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει λάβει μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι υλοτομικές εργασίες στους τοπικούς πληθυσμούς και να πραγματοποιηθεί η δωρεάν διάθεση ή με συμβολικό αντίτιμο, καυσόξυλων από τους δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέθεσε 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας προς τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων σε ορεινές περιοχές της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.