- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης για το δύσκολο «ξερίζωμα της ακροδεξιάς απειλής»
Ομιλία του Δημάρχου της Αθήνας στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Έκκληση για ενιαία αντιμετώπιση του πολιτικού φαινομένου της ρατσιστικής απειλής και του λαϊκίστικου εθνικισμού στην Ευρώπη, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σε ομιλία του στην 25η Σύνοδο του Κογκρέσου των Πόλεων και των Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, ως επίσημος προσκεκλημένος, στην ομιλία του τόνισε ότι το ξερίζωμα του ακροδεξιού εξτρεμισμού, όσο συνεχίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη υπόθεση.
«Η δικτύωση των τοπικών κοινωνιών, των δήμων και των πόλεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή και διεθνές επίπεδο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ενίσχυση μιας πραγματικής αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου στην αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για μια Ευρώπη στην οποία η δημοκρατία και το κράτος δικαίου να μην απειλούνται από καμιάς μορφής εξτρεμισμό", τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Στρασβούργο, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Νιλς Μούιζνιεκς. Ο κ. Μούιζνιεκς ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και τις ρυθμίσεις για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, τα οποία εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηρίοτητες. Ο Επίτροπος εξέφρασε στον κ. Καμίνη τη συμπαράστασή του στο έργο της δημοτικής αρχής της Αθήνας, τόσο στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής, όσο και στην αποφασιστικότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ακροδεξιού εξτρεμισμού.
Με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι η μάχη για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβίας βίας δεν θα κριθεί μόνο στο πεδίο της δικαστικής της αντιμετώπισης αλλά κυρίως στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.