- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση με νέα ψέματα προσπαθεί να καλύψει τα παλιά της ψέματα»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι»
«Την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το Σύνταγμα. Αυτή είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση «έχει ευθύνη γιατί δημιουργεί το ένα ψέμα πάνω στο άλλο και «αντί να πει ότι οι υπολογισμοί της ήταν λάθος και πρέπει να πάμε σε μια διαφορετική πολιτική, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Κάνει συνέχεια περικοπές, μοιράζοντας όμως νέα δώρα που και αυτά θα είναι εις βάρος των πολιτών».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι. Αν χρειάζεται είναι μαρξιστικό, αν δεν χρειάζεται είναι μνημονιακό, αν χρειάζεται είναι κεντροαριστερό».
Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι η κυβέρνηση μοιράζει «νέα δώρα» που «θα είναι εις βάρος των πολιτών», υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν «οι άνεργοι θα έχουν μια ελεύθερη μετακίνηση από τις αστικές συγκοινωνίες». Δηλαδή αντί η κυβέρνηση να βρει «μια πραγματική λύση, για τις δουλειές, για την ανάπτυξη, για τις εξαγωγές, προσθέτει ένα μικρό δωράκι στους ανέργους το οποίο σημαίνει μικρά καινούρια ελλείμματα στους οργανισμούς».
Ερωτώμενος για το ταξίδι μελών της κυβέρνησης στην Πάρο, απάντησε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να πάνε ένα ταξίδι, αλλά όχι με χρήματα του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος από την άλλη στην τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει ότι οι συνοδοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης θα φιλοξενούνται στα ίδια ξενοδοχεία, τόνισε ότι αυτό θα επιβαρύνει με κάποια εκατομμύρια τον προϋπολογισμό.
Στην ίδια συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε:
Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:
Ενώ υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία και πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα «θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να συζητάμε στους δήμους και σε όλες τις γειτονιές της χώρας για το νέο Σύνταγμα, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι η κοροϊδία». Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Το οικονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν πάμε σε μια συνολικά διαφορετική πολιτική διαχείριση. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, να κάνει παρεμβάσεις σε χιλιάδες μικρά πράγματα που είναι έξω ακόμα και από το δημοκρατικό πλαίσιο θα δημιουργήσει καινούρια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».
Για τον δανεισμό και το Τραπεζικό σύστημα:
«Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε ένα τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί αυτούς που και μπορούν να επιβιώσουν, και που προσφέρουν αξία στην κοινωνία. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Στο παρελθόν τα είχαμε μπλέξει αυτά τα πράγματα. Υπήρχαν παρεμβάσεις, ώστε να δανειοδοτούνται και άνθρωποι που δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα λεφτά στην τράπεζα. Πρέπει να περάσουμε σε μια πιο ορθολογική τραπεζική συμπεριφορά, αλλά όχι, βέβαια, με το μακρύ χέρι του κράτους μέσα σε αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ανεργία, τα λουκέτα και οι φόροι. Φοβάμαι ότι πολλά από τα πράγματα που γίνονται αυτή την στιγμή στη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, δε γίνονται αντιληπτά από την κοινωνία, γιατί ο κόσμος έχει διαρκώς στο μυαλό του το μεγάλο του οικονομικό πρόβλημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.