- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε «δεκανίκι» του Μητσοτάκη
Προανήγγειλε ταχείες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά από τον Σεπτέμβριο
«Εάν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας, ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμμένου», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στον κυριακάτικο Τύπο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τόνισε ότι δεν νοείται κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση χωρίς τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Παράλληλα, προανήγγειλε ταχείες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς από Σεπτέμβριο, καθώς «ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια και να παρουσιάσουμε ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «προχωρά απομονωμένη κοινωνικά και πολιτικά. Είναι παγιδευμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της και στις αντιφάσεις της. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σίγουρα, αργά ή γρήγορα, σε εξελίξεις. Με απασχολεί πώς δεν θα χάνεται κρίσιμος χρόνος για τη χώρα κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση».
Τόνισε ότι δεν δέχεται τα περί «συνωμοσίας» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ωστόσο, είπε ότι υπάρχει «μια απροκάλυπτη η αγαστή ετερόκλητη συνεργασία που υφαίνει διαρκώς έναν ιστό που απλώνεται σε ευρύ φάσμα της δημόσιας ζωής. Στην κυβέρνηση, στο κράτος, στη δικαιοσύνη, στην οικονομία. Μια συνεργασία που θεμελιώθηκε στην ομερτά για την δημοσιονομική καταστροφή την περίοδο 2004-2009. Ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή. Και αφήνει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να κάνουν τη… δουλειά. Ένας εκών, ο άλλος άκων δεν έχει σημασία...».
Για όσα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής του Κινήματος εκφράστηκε σκληρά, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής και πολιτικής συνύπαρξης με όσους πρώην βουλευτές και υπουργούς αναζήτησαν με χυδαίο καιροσκοπισμό θώκους στο νέο καθεστώς, πυροβολώντας την παράταξη τους στην πιο δύσκολη της ώρα. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες, μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.