- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Ερασμία Μάνου αποχαιρετά τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»
Η τραγουδίστρια και κόρη της Σοφίας Βόσσου ήταν η πρώην σύντροφος του


Η Ερασμία Μάνου αποχαιρετά τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»
Λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Δημάκη η πρώην σύντροφος του, Ερασμία Μάνου τον αποχαιρετήσε μέσα από τα social media.
«Δεν βγαίνει καμία λέξη. Μόνο σιωπή και ατελείωτες αναμνήσεις. Αυτό το χαμόγελο σου. Αυτό το κολάζ με τις φωτογραφίες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ερασμία Μάνου στη λεζάντα της φωτογραφίας με τον Βασίλη Δημάκη. «Πόνος! Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω όπως σου υποσχέθηκα. Αντίο ψυχή μου. Πέτα ελεύθερος».
Δεν βγαίνει καμία λέξη ... Μόνο σιωπή και ατελείωτες αναμνήσεις ... Αυτό το χαμόγελο σου ... Αυτό το κολάζ με τις...
Posted by Erasmia Manou on Friday, February 7, 2025
H Ερασμία Μάνου, κόρη της Σοφίας Βόσσου, και ο Βασίλης Δημάκης είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τον Μάιο του 2023, παρουσία της τραγουδίστριας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
«Είμαι πάρα πολύ καλά, είναι η στιγμή που το ένιωσα. Ο αρραβωνιαστικός μου είναι ο Βασίλης Δημάκης, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο φοιτητής κρατούμενος Βασίλης Δημάκης. Κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο, τις Πολιτικές Επιστήμες. Οι δεσμοί μεγαλώνουν σε αυτές τις συνθήκες. Η επικοινωνία είναι δύσκολη, όλα είναι δύσκολα. Παρόλα αυτά ό,τι είναι να συμβεί, συμβαίνει και δε μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Αυτό νομίζω», είχε πει η κόρη της Σοφίας Βόσσου.
Η Ερασμία Μάνου και ο Βασίλης Δημάκης επικοινώνησαν για πρώτη φορά όταν ο κρατούμενος έκανε απεργία πείνας. Όπως ανάφερε η ίδια η Ερασμία Μάνου για τη γνωριμία της με τον Βασίλη Δημάκη, «με τον Βασίλη αρχίσαμε να επικοινωνούμε όταν έκανε την απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στο να σπουδάσει. Του έστειλα ένα μήνυμα συμπαράστασης στα social media, δεν το διαχειριζόταν ο ίδιος αυτό το προφίλ και οι άνθρωποι που το είχαν του μετέφεραν την πληροφορία. Εκείνος επικοινώνησε μέσα από τη φυλακή, ακολούθησαν επισκεπτήρια που πήγαινα να τον δω στον Κορυδαλλό κάθε 15 ημέρες. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον για κάποιον λόγο που δε μπορώ να εξηγήσω. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά παράλληλα είναι μοναδικό. Ο αρραβώνας έγινε με ειδική άδεια, παρουσία της μητέρας μου. Ήταν περίεργο όλο αυτό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό. Η μαμά μου με τον Βασίλη έχουν πολύ ωραία σχέση, επικοινωνούν με κάποια τηλέφωνα. Στην αρχή φοβήθηκε, όταν της το είπα. Μετά – δεύτερο χρόνο – ήθελε να το συζητήσουμε. Το τρίτο βήμα ήταν ότι γνωρίστηκαν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαρούμενη κι εκείνη για το θάρρος μου».
Ο Βασίλης Δημάκης είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2020 ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, για να διεκδικήσει το δικαίωμά του για ισότιμη εκπαίδευση ενώ ήταν κρατούμενος. Στις 17 Μαρτίου και ενώ ήταν σε εκπαιδευτική άδεια, είχε βγάλει το «βραχιολάκι» και τον αναζητούσε η αστυνομία. Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά. Την επομένη της σύλληψης, ο Δημάκης είχε στείλει επιστολή σε δημοσιογράφο, υποστηρίζοντας πως δεν σκόπευε να εμπλακεί σε έκνομες ενέργειες και λέγοντας πως πρόθεσή του ήταν να περιμένει ώσπου να αλλάξει η κυβέρνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα είναι σε ισχύ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Δύο ανήλικοι σε κρίσιμη κατάσταση
Η «Ώρα της Γης» διεξάγεται για 19η χρονιά που φέτος είναι αφιερωμένη στη θάλασσα
Πώς μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.