Ελλαδα

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Αφαίρεσαν τη σφαίρα από το κεφάλι του 34χρονου Κρητικού

Ποια η κατάσταση υγείας των άλλων δύο τραυματιών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Γκάζι αποκλεισμένο με κορδέλα της αστυνομίας
Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Η κατάσταση υγείας των Κρητικών © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Η κατάσταση των Κρητικών - Το κρίσιμο χειρουργείο στο κεφάλι για τον 34χρονο

Νεότερα για την κατάσταση των τριών Κρητικών που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν, το βράδυ της Δευτέρας (18.12) ολοκληρώθηκε το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο 34χρονος Δημήτρης.

Σύμφωνα με το creta24.gr, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα που ήταν σφηνωμένη στο κεφάλι του και να αισιοδοξούν, αναμένοντας να περάσουν τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση για να μπορέσουν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του 34χρονου Δημήτρη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο άκουσμα της εξέλιξης, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τους γονείς του 34χρονου να ξεσπούν σε κλάματα. Αυτό ήταν το δεύτερο χειρουργείο για τον 34χρονο Δημήτρη. Το πρώτο έγινε το Σάββατο. 

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Η κατάσταση υγείας των δύο άλλων Κρητικών

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο αδελφός του, αλλά και ένας ακόμη φίλος του. Οι δύο άνδρες νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», από όπου εξήλθαν τη Δευτέρα (18.12) και μεταφέρθηκαν σε απλό θάλαμο.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των τραυματιών αλλά και της υπόλοιπης παρέας τους, οι δράστες δεν γνωρίζονταν με τα θύματα, προσθέτοντας πως οι τρεις Κρητικοί δεν προκάλεσαν τους δράστες.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα της Δευτέρας (16.12), όπου δείχνει τα πρώτα δευτερόλεπτα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν οι τρεις Κρητικοί.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που μετέδωσε το MEGA, ο δράστης και ο συνεργός του έχουν διαφύγει από το σημείο, με τον κόσμο που βρισκόταν εκεί να μην έχει καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι την ώρα της συμπλοκής ήταν σοκαρισμένοι και «παγωμένοι» από την εξέλιξη των γεγονότων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxriy9c797sp)

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 33χρονο Αλβανό που συνελήφθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή από την Εισαγγελία Αθηνών ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ως την Τετάρτη (20.12).

Ο ίδιος φέρεται να είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο συνεπιβάτης του τζιπ με οποίο διέφυγαν οι κατηγορούμενοι, ενώ ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxrhsud9jilt)

Την ίδια ώρα, η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν. Ο οδηγός από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη για το συμβάν. «Δεν ξέρω πού είναι ο άλλος», φέρεται να είπε σχετικά με το πού βρίσκεται ο συνεργός του.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση πυροβολισμών στο Γκάζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ