Ελλαδα

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

«Κανείς δε προέβλεπε αυτό που ήρθε» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου
Παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Γκάζι: Νέο βίντεο μετά από τους πυροβολισμούς - «Κανείς δε προέβλεπε αυτό που ήρθε» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο 

Νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα της Δευτέρας (16.12), όπου δείχνει τα πρώτα δευτερόλεπτα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν οι τρεις Κρητικοί.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που μετέδωσε το MEGA, ο δράστης και ο συνεργός του έχουν διαφύγει από το σημείο, με τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο να μην έχει καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι την ώρα της συμπλοκής ήταν σοκαρισμένοι και «παγωμένοι» από την εξέλιξη των γεγονότων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxriy9c797sp)

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 33χρονο

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 33χρονο Αλβανό που συνελήφθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή από την Εισαγγελία Αθηνών ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ως την Τετάρτη (20.12).

Ο ίδιος φέρεται να είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο συνεπιβάτης του τζιπ με οποίο διέφυγαν οι κατηγορούμενοι, ενώ ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxrhsud9jilt)

Ένταλμα σύλληψης για τον οδηγό που «άνοιξε» πυρ

Η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν.

Ο οδηγός από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Γκάζι: Τι είπε ο 33χρονος που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη για το συμβάν.

«Δεν ξέρω πού είναι ο άλλος», φέρεται να είπε σχετικά με το πού βρίσκεται ο συνεργός του.

Μία σύλληψη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι - Νέο βίντεο - ντοκουμέντο 

Σε μία σύλληψη προχώρησαν την Κυριακή (17.12) οι αρχές για τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου (16.12). Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι το άτομο που συνελήφθη είναι ο συνοδηγός του οχήματος, και όχι αυτός που πυροβόλησε τα θύματα.

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο - ντοκουμέντο δημοσίευσε η ΕΡΤ. Στο βίντεο διακρίνεται το ανθρακί τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες των πυροβολισμών, οι οποίοι - όπως αναφέρει το ρεπορτάζ - φέρεται να είναι «σκληροί ποινικοί» που έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που φαίνεται σε άλλο βίντεο να πυροβολεί τους Κρητικούς θεωρείται από τις αρχές ότι πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Μάχη για τη ζωή του δίνει 33χρονος

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρία άτομα, ένας εκ των οποίων - ηλικίας 33 ετών - δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η παρέα των Κρητικών διασκέδαζαν στο κέντρο της Αθήνας στο μπάτσελορ πάρτι για γάμο. Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός εκ των τριών τραυματιών, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο πριν από τους πυροβολισμούς.

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι, όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας “ε, τι κάνεις;”. Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να “προκαλέσει” τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου. Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση πυροβολισμών στο Γκάζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ