Ελλαδα

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής

Άφαντο το τζιπ που επέβαιναν - Όλα όσα εξετάζει η ΕΛΑΣ για την «ταυτότητα» των δραστών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Κοντά στους δράστες η Αστυνομία
Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Κοντά στους δράστες η Αστυνομία © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Κοντά στους δράστες η Αστυνομία - Όλα όσα εξετάζει η ΕΛΑΣ για την «ταυτότητα» των δραστών της αιματηρής συμπλοκής

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Γκάζι, έξω από γνωστό κλαμπ. Σύμφωνα μάλιστα με τα νεότερα στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει το όχημα από το οποίο προήλθαν οι πυροβολισμοί με συνέπεια να τραυματιστούν οι τρεις άνδρες.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ενοικιαζόμενο τζιπ και γι’ αυτό πλέον θεωρείται θέμα χρόνου να διασταυρωθούν τα στοιχεία στα οποία είχε παραχωρηθεί και κατ’ επέκταση να γίνει γνωστό το «ποιόν» των δύο ατόμων που επέβαιναν στο ανθρακί Range Rover κι άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί που ασχολούνται την έρευνα έχουν συγκεντρώσει βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το σημείο της συμπλοκής όσο και τη γύρω περιοχή προκειμένου να καταγράψουν την πορεία του οχήματος. Επίσης έχουν στα χέρια τους γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxpxca8ax0rd)

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει έντεκα καταθέσεις αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες προέρχονται από τον κόσμο της νύχτας και αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει την κίνησή τους πριν και μετά το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί θα συλλέξουν καταθέσεις και από τους τραυματίες μόλις οι γιατροί το επιτρέψουν. Ανάλογα θα συμβεί με γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες. Υπάρχει μαρτυρία κι εξετάζεται, σύμφωνα με την οποία πριν από τους πυροβολισμούς προηγήθηκε ένταση μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα θύματα της επίθεσης, ο 28χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς τα πυρά τούς τραυμάτισαν πιο ελαφρά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxpxrivf5x95)

«Βρέθηκαν στο λάθος σημείο»

«Βρέθηκαν στο λάθος σημείο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο… έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Τα παιδιά είχαν ανέβει για το μπάτσελορ φίλου τους και σήμερα πιθανότατα θα γύρναγαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά», ανέφερε συγγενής ενός εκ των τραυματιών στο MEGA.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxps2oufz7wx)

H ανακοίνωση του κλαμπ για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Μετά το περιστατικό, το νυχτερινό κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media, στο οποίο αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και πως είχε ήδη κλείσει.

«Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τρεις νεαροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση ενόπλων έξω από κλαμπ στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας στις πέντε τα ξημερώματα. Ο δράστης επέβαινε σε ένα μαύρο τζιπ και πυροβόλησε τα τρία παιδιά την ώρα που έβγαιναν από ένα μαγαζί προκειμένου να μπουν στο διπλανό. Ο ένας έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο παιδιών, δεν ανησυχεί.

Πρόκειται για τρία παιδιά που ήρθαν από την Κρήτη για να συμμετάσχουν σε μπάτσελορ πάρτι, τα οποία λίγο μετά τις τέσσερις φέρονται να είχαν διαπληκτισμό με θαμώνες καταστήματος στο οποίο κατανάλωναν αλκοόλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ