Ελλαδα

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Η αλβανική μαφία και η δολοφονία στη Νέα Ιωνία

Τι κατέθεσε ο ένας από τους τρεις τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκάζι
Γκάζι © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Τι κατέθεσε ο ένας από τους τρεις τραυματίες

Στα χέρια του Τμήματος Εκβιαστών βρίσκονται στοιχεία των δραστών της επίθεσης στο Γκάζι. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν υπηκόους Αλβανίας, μελών συμμορίας που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για δολοφονικές επιθέσεις και για προστασία σε μαγαζιά.

Φέρεται να έχουν αναγνωρίσει τα δύο άτομα για τα οποία ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι έχουν διαφύγει από τη χώρα αφού έχει περάσει χρόνος από τη δολοφονική επίθεση το πρωί του Σαββάτου. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο δράστης έχει ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του και αδιαφορεί για το ότι θα αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι αρχές φαίνεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητά τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο του MEGA, οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι οι δύο άνδρες είναι μέλη μιας άκρως επικίνδυνης συμμορίας από την Αλβανία, ενώ τους συνδέει και με δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τους Κρητικούς θεωρείται από τις αρχές ότι πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxqk0y63k8bd)

Τι κατέθεσε ο ένας από τους τρεις τραυματίες

Την ίδια στιγμή αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός εκ των τριών τραυματιών, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο πριν από τους πυροβολισμούς.

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι, όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας “ε, τι κάνεις;”. Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να “προκαλέσει” τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου. Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxqmbp2uf8mp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ